СУЕТА СУЕТ И ВСЯЧЕСКАЯ СУЕТА

https://svobodnoslovo.eu/komentar/sueta-suet-i-vsyacheskaya-sueta/114795 SvobodnoSlovo.eu
СУЕТА СУЕТ И ВСЯЧЕСКАЯ СУЕТА

 

Гледах с наслада - за кой ли път вече - прочутия руско-грузински филм на Георгий Данелия „Не тъгувай“.

Минавайки напряко през едно имение, главният герой - младият лекар Бенжамен Глонти, се натъква на и бива арестуван от едно абсолютно недоразумение, обаче самохвално и самодоволно представящо себе си като:

„княз Вамех Вамехович Вахвари, генерал-майор от лейб-гвардията, началник на императорския австрийски полк в оставка, кавалер на ордените „Св. Владимир“ четвърта степен с мечове и лента, „Св. Анна“ трета степен с мечове и лента, „Св. Станислав“ с мечове и лента. След плаха забележка от подчинен се поправя: „Тоест, „Св. Станислав“ с мечове. Без лента“.

И поиска князът младият лекар - за наказание - да целуне мястото, което той (князът) посочи!

Tа го целуна нашият герой - против волята си - но после биде щедро възнаграден, удовлетворен и възмезден с реципрочно действие от противната страна!

Според християнската вяра суетата се смята за пример за гордост, т.е. един от седемте смъртни гряха.

Любослава Русева споменава за „Покойния президент на Туркменистан Сапармурад Ниязов, самопровъзгласил се за Туркменбаши, т.е. за Баща на туркмените, който беше обявил извън закона всички инфекциозни заболявания, в този число холерата и СПИН-а.“

И за „генерал Иди Амин Дада Умей, който управлява Уганда в продължение на осем години, се самообяви за “Негово превъзходителство пожизнения президент фелдмаршал хаджи доктор Иди Амин Дада, властелин на всички земни животни и всички морски риби“. 

Та се сещам и за един друг, взеизвестен по нашите ширини, глупак, представящ се – и угоднически и слагачески представян дълги години от мисирките - в целия си блясък и великолепие, като: „Негово Превъзходителство пожизненият Министър-Председател на Република България; Председател на Съвета на ЕС на цяла Европа и България; Повелител на Западните, Източните, Северните и Южните Балкани; Бащата на българската демокрация; Особа, приближена на Меркел, Туск и Юнкер; о.р. ген. лейт. инж. д-р Бойко Методиев Борисов; Доктор по психология; Властелин на всички земни животни и всички морски риби; Гениален мислител, стратег и държавник; Велик каратист, тенисист, футболист, музикант и художник.“

Имахме като студенти един глупак, който постоянно се представяше като "Доцент еди кой си"! Викахме му подигравателно „Доци“!

В интерес на истината имахме и преподавател, който зачеркваше в студентските книжки обозначението „ас.“ за асистент пред името си - със забележката „Аз не съм Асен!“

И сегашният пореден глупак на власт нарича себе си и бива повсеместно титулуван като „Академик Денков“!

Като си „Академик Денков", пич, що не си стоиш в Академията при епруветките си и да не се занимаваш с неща, от които хал хабер си нямаш и понятие!

И само пречиш на нормализирането на страната, въдворяването на ред, закон и справедливост и служиш като смокинов лист за нечисти - външни и вътрешни - помисли и намерения!

Помним един друг Професор-Премиер по време на войната – и той си повярва силно, че стоим от правилната страна на историята!

Академици, професори, доценти и всякакви носители на престижни награди и призове – а всъщност суетни глупаци, корумпета, кариеристи и продажници! 

Аман от самовлюбени, тежко травмирани и комплексирани глупаци!

И четкани от продажните журналя до такава степен, че да повярват в своето мнимо величие и високо предназначение!

НИКОЛАЙ РИЗОВ

2 Коментара

Настапир Аналниев

преди 8 месеца

Освен , че е младши асистент денков е и педераст , мнооого голям педераст , но не по-голям от леля ася васкова педерасткова от Хасково.

Коментирай

Тина

преди 8 месеца

В една от пиесите си Ст. Стратиев казва "доцент това значи откраднато", а днес цялото изобилие от титли - генерали, академици професори, доктори по незнам какво си....., звучи купено, спазарено по схема "аз на тебе ти на мене", договорено.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.