СВЕТЪТ Е ГОЛЯМ, ЗЛОТО ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ

https://svobodnoslovo.eu/komentar/svetat-e-golyam-zloto-debne-otvsyakade/110265 SvobodnoSlovo.eu
СВЕТЪТ Е ГОЛЯМ, ЗЛОТО ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ

 

В Турция днес се провеждат важни избори. Не между личности, а между различна политика. Изборът е дали Турция ще си остане самостоятелна държава, която сама определя политиката си, или ще се подчини напълно на заповедите на САЩ, които от години се опитват да я принудят да изпълнява нарежданията им. Загубата на Ердоган на тези избори ще е ключова за намеренията на англоционистите за унищожение на Русия. Турция е ключова държава във войната между САЩ и Русия, която се провежда на територията на Украйна. 

Не знам какво ще се случи, но натискът на американците и опитът им да повлияят на тези избори, ще е голям. Ердоган показа, че не се страхува от тях, а това, освен шамар по авторитета им, допринася и до загубите им в Украйна. Следователно трябва демоНкрацията в Турция да настъпи с цялата сила на американското влияние. Въпросът е доколко турците осъзнават до какво ще доведе това. Ние нали много искахме демокрация, е, имаме я. Доволни има ли - надали! 

В момента САЩ и Великобританния се опитват да контролират света. Средствата не се подбират - от политически убийства до природни бедствия. И всичко това гарнирано с дивашко манипулиране на мнението на тълпата. А тълпата става все по-голяма, личностите - все по-малко. Злото дебне отвсякъде и неподготвените ще паднат в негова жертва. Тези, които го подценяват, също.

Българя също ще е засегната. Мигрантите, които Ердоган засега спира да минат към България. Въвличането на Турция във войната в Украйна по какъвто и да било начин ще се отразя пряко и върху нас. Винаги имаме интерес от един силен и стабилен съсед до нас, а не от съсед, раздиран от размирици, война, недоимък и граждански безредици. Каквито според мен ще има при загуба на Ердоган. 

Води се война. Между доброто и злото. А светлината и истината са важни оръжия. Те са оръжията на доброто. Малоумието и отказа от мислене са оръжията на злото. Сляпата вяра е оръжие на злото. Следването на кумири е оръжие на злото. 

Всеки народ си заслужава съдбата. Дано турският народ днес не повтори нашите грешки.

Елена Гунчева-Гривова

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.