Така е не разбрах, какво ни липсваше в менюто и храната, че се стигна до там ЕС да умува, дали да чоплим скакалци или не?

https://svobodnoslovo.eu/komentar/taka-e-ne-razbrah-kakvo-ni-lipsvashe-v-menyuto-i-hranata-che-se-stigna-do-tam-es-da-umuva-dali-da-choplim-skakalci-ili-ne/44263 SvobodnoSlovo.eu
Така е не разбрах, какво ни липсваше в менюто и храната, че се стигна до там ЕС да умува, дали да чоплим скакалци или не?

Привет на сите

Последно време много се пише и драска по темата за скакалците, дори едни хора ми подшушнаха, че в класацията на най-много търсените думи в Гугълчето е именно СКАКАЛЦИ, НАСЕКОМИ, БУБОЛЕЧКИ и други подобни твари.

От ЕС решиха, че трябва да обогатят менюто ни с тия създания на Господ.

Така е не разбрах, какво ни липсваше в менюто и храната, че се стигна до там ЕС да умува, дали да чоплим скакалци или не? Имаме изобилие от храна и продукти, някой достатъчно нафрашкани с Е-та, други извън всякакъв нормален стандарт, трети домашно приготвени и т.н. и т.н., та се стигна до там, че трябва да умуваме аджеба, треа ли да кльопаме и преживяме със скакалци или не треа.

Спомням си, че преди време, кака Хурсула ни показваше как да си мием ръцете, а може би някъде да е показвала и как да се подмиваме, ама това не го даваха в ефир. После се изредиха куп задници, запълващи депутатски и министерски столове и кресла, как да се ваксинираме и, че всъщност, ваксината не е нещо опасно. Та сега очаквам от тия същите, да ни демонстрират как се приготвят и кльопат насекоми. Да финансират по европейски проект издаването на книга с кулинарни рецепти за приготвянето на хвърчащи и не дотам хвърчащи твари. Разделите трябва да са няколко - салати, супи, основни ястия, скара, задушени, десерти и подходящи напитки към всяко ястие.

Може пък и да ни подготвят за предстоящите гладни години, които ни чакат предвид санкциите срещу Русия и очакваната липса на пшеница и брашно. Тоест брашното вече ще е от твари, а не от Русия и Украйна.

И тъй като аз открай време се опитвам да довърша една моя книга за кулинарни арабски рецепти, мисля да заменя много от съставките с новоприетите европейски стандарти от сорта на буболечки и хвърчащи гадинки.

Сигурно някой ден ще водят децата и внуците на лагери за събиране на буболечки, светулки, скакалци, мухи и тям подобни.

Представям си, след време, като изведа внучето в парка и вместо по сергиите да предлагат захарни петлета да се продават захарни скакалчета. Е, няма да го преживея.

Ей, мамка му. Вече не сме това което бяхме. Промениха и измениха всичко у нас - културата не е това, което беше, ценностите, историята, възгледите, обичаите, традициите, любовта между хората. Абе, с две думи отдавна вече не сме хомо сапиенс.

Нема да пиша повече, че ония докладчици само това чакат, да ми турят Х-са за поне 30 дни.

Поздрави: Дедо Мажд Алгафари

8 Коментара

Иван Пеев

1 year before

Няма да си учудя, ако вагиналната докторка ни накара да ядем и пучи въшки...

Коментирай

ИвайлоК

1 year before

Не бързай да жалееш народа ни, другарю Алгафари! Нито да отписваш държавата ни, колкото и малко да е останало от нея! Сега за думата "ваксините" в заглавието на това, което си написал. Не го казваш изрично, но допускам, че имаш предвид "ваксините" срещу т.нар. "Ковид-19". Само че те не са били никога задължителни. А имаше натиск, и то какъв! И тук, в България, и там, в чужбината, където живеех и работих. За мен това беше тест и разделение на хората на две неравни части: едната, по-голямата, с уплашен поглед и наведена глава, отиваха да ги инжектират - доза след доза. А другата част - ние устояхме на натиска с вяра и вътрешна сила. Гордея се, че Народът ни български показа, че е едно огромно изключение в цивилизования свят и не позволи да го манипулират с измислицата "Ковид". И още веднъж - не жали народа ни български, М.Алгафари. По-добре почни да жалиш своите сънародници - 100% "ваксинирани" с всички дози. И питат за още...

Коментирай

ИвайлоК

1 year before

До М.Алгафари: В горния си коментар допуснах грешка - проверих и се оказа, че не съм прав - сънародниците ви не са "100% "ваксинирани" с всички дози", както съм написал. За което се извинявам. Обаче това не променя ни най-малко смисъла на моята реплика по-горе.

Коментирай

Bad Face

1 year before

Еврогейовете чоплят хлебарки вместо семки, така са по интересни. Вече не можете да се оплачете никъде и на никого когато в храната ви има хлебарки.

Коментирай

Мартин

1 year before

Храна от природата ужас

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.