Тазгодишната сбирка в Давос на онази част от глобалния елит, която е либерална, олицетворява всичко, което си мислим за тези хора

https://svobodnoslovo.eu/komentar/tazgodishnata-sbirka-v-davos-na-onazi-chast-ot-globalniya-elit-koyato-e-liberalna-olicetvoryava-vsichko-koeto-si-mislim-za-tezi-hora/125514 SvobodnoSlovo.eu
Тазгодишната сбирка в Давос на онази част от глобалния елит, която е либерална, олицетворява всичко, което си мислим за тези хора

Тазгодишната сбирка в Давос на онази част от глобалния елит, която е либерална, олицетворява всичко, което си мислим за тези хора. Самовлюбени, предимно бели мъже и жени с мисионерския комплекс, че ще спасяват света. (от самия него) Лекции по феминизъм, зеленизъм и постмодернизъм. Показно, платмасово калифорнийско ниво разбиране за "духовност" - йога, будизъм, ню ейдж атеизъм и шамани, извършващи ритуали под снизходително умилителния поглед на белите либерали. 

Замисляте ли се, защо не просто не сте виждали, а и дори не можете да си представите да видите на мястото на този шаман да бяха поканили християнски свещеник, който да освети сцената? Защо картинката на православен или католически поп, например, който им дава да целунат кръста по начина, по който шамана им издиша по челата, ни се струва абсурдна изначално, по инстинкт? 

Защото знаем, че тези хора - белите либерали, са изтъкани от комплекса на патологичното отхвърляне на собствената си цивилизация и корени. Те бранят и уважават всички религии....освен тази в собствената им страна. Всички култури, традиции и обичаи....освен тези на собствените им народи. Отнасят се крайно уважително към всякаква чужда вяра, дори шаманизъм и окултизъм, докато у дома заливат християнството и църквата с помия и пренебрежение. 

И тъй като повечето либерали в Давос идват от предимно християнски страни, тъкмо тази религия отсъства напълно на форума. Ако бяха предимно арабски либерали, ислямът щеше да отсъства. Ако бяха предимно от Индия - индуизма и будизма. И така нататък. Защото водещата черта на либерала, както вече написах, е че патологично презира себе си и своите корени, докато всячески демонстрира уважение и толерантност към чуждите.

Кристиан Щкварек

1 Коментара

Баба Злата

преди 3 месеца

Сталинка и останалите не бяха много очаровани от ритуала, навярно не са били сигурни какво издухва върху главите им шаманката Путани: „шаманската сила е амбивалентна, тъй като тя едновременно дава възможност за лечение и провокиране на болести“. :)

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.