То кое ли не е сбъркано у нас?

https://svobodnoslovo.eu/komentar/to-koe-li-ne-e-sbarkano-u-nas/116841 SvobodnoSlovo.eu
То кое ли не е сбъркано у нас?

То кое ли не е сбъркано у нас? 

Национална телевизия интервюира ревящата майка на убития нападател на две момичета и на мол с думите, че момченцето й, което е отглеждала сама, е застреляно като куче. А дечицата бягали от полицията, защото едното от тях не носело лична карта. Видите ли! Хей така, от притеснение, посред нощите, след като са могли да убият нападнатото момиче, след като са опитали да проникнат в мол. 

Майката малко пропуска да уточни, че "трите момченца" не само са с предишни криминални регистрации, но и са считани за рецидивисти. Тя пропусна и да се извини на майките на момичетата, нападнати с желязна тръба, за да бъдат обрани. Нали всички сме наясно, че само един по-непремерен удар и едното момиче щеше да е в статистиката с убитите. 

Не знам и не разбирам докога национални медии ще считат за "друга гледна точка" тази на престъпници и техните близки? Всички експерти досега обясниха, че полицейските действия са изпълнили всички законови изисквания: 

- нареждане бягащият да спре на място (и този, дето няма лична карта);

- ако бягащият не спре, ще бъде произведен изстрел;

- произведени са два предупредителни изстрела във въздуха;

- полицаят стреля по бягащ индивид, който е получил всички възможни шансове да спре. 

В задачата се пита: кого обслужва репортаж в който майката на многократен извършител на дребни престъпления изисква някой да бъде осъден "за убийство"? 

Какво казва ЗАКОНЪТ: "Полицейските органи могат да използват оръжие само когато това е абсолютно необходимо... (3) след предупреждение при задържане на лице, извършващо или извършило престъпление от общ характер, ако то оказва съпротива или се опитва да избяга..."

Всички, които стръвно скочиха да обясняват какво НЯМА право полицейският служител са същите, които питат ЗАЩО полицията не се е намесила, когато изнасилват и убиват баби, пребиват дядовци за 20 лева. 

А аз питам: докога близки на престъпници ще обясняват в национален ефир, че искат възмездие?

Лияна Панделиева

8 Коментара

Олеся Зеленска

преди 6 месеца

Докато има креватни мисирки и техни началници с лакирани нокти, епилирани и разработени ауспуси отзад- гаща ще е с всяка наша ТВ. Примери много

Коментирай

Олеся Зеленска

преди 6 месеца

Докато има креватни мисирки и техни началници с лакирани нокти, епилирани и разработени ауспуси отзад- така ще е с всяка наша ТВ. Примери много

Коментирай

Глас народен

преди 6 месеца

ЦИГАНИТЕ Трябва да Ядат БОЙ по Три Пъти на Ден, за да станат на ХОРА! ЦИГАНИН и на снимка да го видиш, пак Трябва да му Удариш Два ШАМАРА!

Коментирай

Емил Илчев

преди 6 месеца

Г-жо, наричай нещата с истинските им имена. Тези, бягащите, са ЦИГАНИ, ОРКИ. Недосегаеми и извън полезрението на държавата за престъпните им деяния. НПО соросоидни им плащат за да тероризират българите. Докога ще търпим....,

Коментирай

Димитър

преди 6 месеца

Мухата панделиевка е специалист по всички въпроси!

Коментирай

t_ab

преди 6 месеца

Да питам Димитър, кое не е вярно от написаното или ей така си пишем, за да се почувстваме големи!?

Коментирай

Глас от народо

преди 6 месеца

Те ,"милите" роми много се гордеят ,че са с корени от Индия. Но, трябва малко да се ограмотят. Наистина произходът им е от там. Били са най-нишата от нишите касти. И са служели за вечеря. Затова са побягнали от там.

Коментирай

Гост

преди 6 месеца

А аз се питам дали тя помни онзи симпатичен плакат и може ли да направи връзка между плаката и сегашното състояние на държавата?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.