ТРАГИЧНО СЕЛО, ПАРДОН, ГРАД ВАРНА ПРЕДИ МЕСТНИЯ ВОТ. „ЗЛАТНИЯ“ КОПРИНКОВ НА РАДЕВ С ДВА МАЙБАХА ШЕТА В СХЕМА ЗА ПЪЛНЕНЕ НА ЧУВАЛИ С КИНТИ ПО ИЗБОРИТЕ

https://svobodnoslovo.eu/komentar/tragichno-selo-pardon-grad-varna-predi-mestniya-vot-zlatniya-koprinkov-na-radev-s-dva-maybaha-sheta-v-shema-za-palnene-na-chuvali-s-kinti-po-izborite/114849 SvobodnoSlovo.eu
ТРАГИЧНО СЕЛО, ПАРДОН, ГРАД ВАРНА ПРЕДИ МЕСТНИЯ ВОТ. „ЗЛАТНИЯ“ КОПРИНКОВ НА РАДЕВ С ДВА МАЙБАХА ШЕТА В СХЕМА ЗА ПЪЛНЕНЕ НА ЧУВАЛИ С КИНТИ ПО ИЗБОРИТЕ

Село Варна, ах, мил пардон, град Варна утре има празник. Традиционно ще се точат дунанми, че чак и румънски фокусници ли, циркаджии ли, поканили, все тая. Село Варна, ех, бре, пак мил пардон, град Варна бъка от такива клоуни, циркаджии, схемаджии, все тарикат момчета, крали, че крали и сега превъзбудени като „топ“ играчи, че и те ни стигат.

В навечерието на празника на града, Варна е трагична и е в трагична безалтернативност за местния вот.

Единственото абсолютно сигурно е, че както и на предните местни избори, поредният узун аптал, който ще стане кмет на Варна, ще го „постигне“ на фона на масово и тотално негласуване от страна на варненци.

Защо във Варна печели ГЕРБ, обикновено питат елементарниците. Печели, защото масово варненци не гласуват, а масово не гласуват, защото няма кого да изберат, освен предложените им малоумници, партийно пробутани. Или с тъпия пиниз „независими“, издигнати от Инициативен комитет. Печели всеки досегашен кмет /в последните случаи, разбирай ГЕРБ Иван Портних/ с обидно и престъпно малък брой гласове на фона на имащите право на глас във Варна, благодарение на цялата местна администрация, всичката гербаджийска, трепереща за жалките си местенца, благодарение на прибавката от т.нар. „корпоративен вот“ и благодарение на „купен вот“, осигурен от схемата на един повратлив /екс/ бандит, защото сега се префасонира и той на „бизнесмен“, който пък е под крилото на един мастит бизнeсмен, който е превърнал Община Варна в частно феодално владение.

На този фон, алтернатива няма никаква, защото останалите политически играчи – всичките са овъртолени с местния бизнесмен, на когото Боко Тиквата е оставил града, както и с куклата му на конци ГЕРБ Иван Портних.

Всички са в далаверата – кой по-малката, кой – по-едрата, кой – топ далаверата, лапат яко и единствено пред микрофони и камери се правят на политически „противници“ и „врази“.

ГЕРБ Портних изкара два мандата и половина и така и не разбра изобщо за какво става дума във Варна. Гротескна история. Варна е тотално село, западнала, трагична, и малкото останали кореняци варненци, които останаха на това парче място, даже и не могат, омаломощени от простотията, която ги заобикаля, грозно да изпсуват, като гледат в какво превърнаха Варна напъплилите селяндури по върховете на местната власт.

Толкова лайняна е станалата Варна във всяко едно отношение, че да не повярваш, че чак на едрия бизнес в града му дойде до гуша и взе, че се разбунтува. Преди около два месеца постави ултиматум на Боко Тиквата: „Ако издигнеш пак Иван Портних, корпоративен глас от нас – нито един!“.

На 18 юли т.г. даже се състоя и хабер – среща с Тиквата с поставения ултиматум. Единствено останалият мастит бизнес /на Портних и Боко Тиквата, който всъщност досега върти общината на пръста си/ извън общата бизнес група, уж видимо и той клекна, но той е математик, през оная работа му е дали Портних пак ще е кмет, който и да е – пак ще си накупи това, което му трябва…

Бизнесът заплаши, че ще играе с алтернативна „независима“ кандидатура и притисна Боко Тиквата. Ама колко да притисне Боко Тиквата, който пак „изпран“ пак е на власт, макар и поделена, макар правещ се на „фактор“, ама под ботуша изцяло на Пеевски?! Тук е мястото да припомним, че АФЕРА още преди години писа, че незнайно защо Доган много си харесва Портних, който не е слизал Горе от черешата.

Та, Портних си виси още във въздуха. И дори и на инат Боко Тиквата да го издигне пак, аланкат е. Ама много аланкат, а във Варна е категорично ясно и отсега, че балотаж ще има.

Има и един друг силно компрометиран тип, бивш областен управител от ГЕРБ – Стоян Пасев, който пък ще се пенсионира така – непрекъснато да се пробутва той да води бащина дружина, демек той да е кандидатът за кмет на Варна от ГЕРБ. Напоследък усилено пак сам си пуска слуховете, че той ще е.

Ако питате АФЕРА, а що е рекла АФЕРА все е вярно, тоя пък Пасев ако Боко го издигне, пишман ще стане, щото няма да ни стигнат масивите да му вадим аферите, бол мушенгии, ама бол… Огледални с Портних.

ПП/ДБ, които иначе висят от години на дувара на Боко, досега се изтрепват кой да им бъде кандидатът, като че ли изобщо имат някакъв шанс да спечелят. Смехотворната Стела Николова от ДБ и Благомир Коцев, който пък е с досъдебно производство за злоупотреби с власт, водят истинска война помежду си и ще си счупят краката да предлагат на медиите компромати един срещу друг. От сочни по-сочни. Лорер пък се бил разбрал с Боко за балотажа, пишат разни медии, хахаха, ташак и тумба лумба да става. Разбрали се – кура му янко. Те може и да са се „разбрали“, ама всички забравят, че това е Варна и тука дослука с някого е на коляното, ако ме разбирате какво точно искам да ви кажа.

Впрочем, само идиот, извън тия партийните на ПП/ДБ, може да си овъртоли името като кандидат на просто идиотите/десносектантите във Варна, където за кмет нямат никакъв шанс. Даже и Гриша Фиданов да се казва.

БСП, разбирай, мазмантията Гуцанов, който не помним вече колко години делка далавери и кинти винаги с ГЕРБ на местно ниво и респективно с Портних, ги пишете бегали. Те или няма да издигнат кандидатура, или ще се прилепят към „независим“, ако „бизнеса“ наистина посмее да си изиграе замисления контра – фалц. Ако пък вземат, че номинират своя партийна кандидатура, тя задължително ще е в полза на ГЕРБ, както дежурно Гуцанов прави през годините. За да не му спадне месечния доход от мушенгии с гербаджиите.

И сега стигаме до най-интересното. „Копринковците“ на Румен Радев, които от месеци назад редят схема да овладяват общините чрез общинските съвети и където могат чрез кметове, за да трасират уж път на някакъв пореден олигофренски „президентски проект“.

Съветникът на Румен Радев Николай Копринков, известен като „Златния“, който заедно с тамадата в сянка Сотир Ушев на „пътя на копринката“, напълниха чували с „комплименти“, не спира да шета по градовете.

Преди две седмици „Златния“ Копринков на Радев бе в Бургас, където пред хотела от който излезе, се напъха в Майбах /четири петици/, а отзад ескорт му бе микробус Майбах, включително пълен и с охрана.

Селянинът с Майбаха не е пропуснал и Варна, където ще играе с кандидат за кмет – „независим“ уж де, в лицето на бившият Радев енергиен министър Росен Христов, скандално компрометиран, а общинската листа зад която стоят Копринков, Сотир Ушев и Кирил Добрев от „пътя на копринката“, ще ползва партията Бълтарски земеделски съюз „Александър Стамболийски“.

„Златния“ Копринков, разбира се, е заложил на ужасно компрометиран тип – Иван Иванов – Пилето, авер на Дънката, бивш схемаджия в БСП, сега опрян до „нова левица“ ли беше, все тая…

И целта на тия „копринковци“ с майбаха знаете ли каква е?

Въобще не им пука какъв резултат ще вземат по изборите, знаят обаче, че ще има балотаж, а като се стигне до балотаж всеки глас е важен и тогава, ох, село Труд, се плаща много пара и на най-жалките участници на първи тур за да им купят гласовете… Та, това прави „Златния“. Кинти

Иван Иванов – Пилето се пробутва като „президентски човек“, ама не е. Копринков човек е.

Президентският човек във Варна е друг и то отдавна. И се казва Светлан Златев. Който, ако питате АФЕРА, трябваше да бие шута на Румен Радев отдавна, ама той си знае. Светлан Златев също ще играе на местния вот, но само с листа за общински съветници. И докато Копринков, Пилето и компания от „пътя на копринката“ може и някъде да ги закопчеят с пълни багажници на майбасите с кинти, Светлан Златев със сигурност ще изиграе картите. Президентски.

„Възраждане“ издигат кандидатура, която няма никаква харизма, и за която ще гласува единствено „коцевото общество“, и да, балотаж ще има. Ако Коцето обаче не беше толкова егоцентрично, нарцистично и копие на Тиквата и в „шлевенето“, щеше да заложи на извъпартийно лице – харизматично, стойностно, с което можеше да бие още на първи тур. Сто пъти съм ви казвала – не го слушайте какво рецитира, следете „шлевенето“ му отзад.

Както винаги назад от медийния фокус остават листите за общински съветници, а те са най-важните, защото който владее Общинския съвет, той владее града.

Ако питате АФЕРА и тук обаче не е съвсем така, защото няма нищо по-лесно от накупуване на общински съветници от която и да е листа, когато се налага. Справка – маститият бизнесмен на Боко Тиквата и ГЕРБ, който със същия успех правеше това упражнение с всички партии в Общинския съвет, и когато той бе доминиран от БСП.

Изобщо – тъжна история. Трагична даже. Със село, пардон, град Варна.

Един няма за свят от кандидатите за кмет, когото да избереш.

А няма, защото Схемата на кинтите, никога не допуска читавите във властта.

Само измекярите.

И всяка Варна си заслужава измекярите.

Веселина Томова

afera.bg

5 Коментара

#koй

преди 8 месеца

употребата на майчиния език ме тревожи. с този мутренски стил на изказ няма как да "прееееборим" субкултурата,която ни завеща БаааааатеНибойку и Ко:Буци,Баце,Пунтамария, Приматъ и др.

Коментирай

#koй

преди 8 месеца

употребата на майчиния език ме тревожи. с този мутренски стил на изказ няма как да "прееееборим" субкултурата,която ни завеща БаааааатеНибойку и Ко:Буци,Баце,Пунтамария, Приматъ и др.

Коментирай

Муцинка Фешънлиева

преди 8 месеца

Таз година булка, догодина люлка. Хайрлия да е…. Томова и турчина ще се женят...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.