Трифонов: ИТН няма да подкрепи правителство с първия или с втория мандат, искаме третия

https://svobodnoslovo.eu/komentar/trifonov-itn-nyama-da-podkrepi-pravitelstvo-s-parviya-ili-s-vtoriya-mandat-iskame-tretiya/136343 SvobodnoSlovo.eu
Трифонов: ИТН няма да подкрепи правителство с първия или с втория мандат, искаме третия

Такава е ситуацията, че явно се налага да повтарям някои неща, защото има хора, журналисти и шарлатани, които нещо не разбират. 

Живеем в парламентарна държава и има парламент, който избира правителство, което управлява държавата. Така е дори и с нелепите поправки на Конституцията, осъществени от ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС. Тоест, основният закон е такъв. Първият мандат отива в спечелилата изборите политическа сила. Това е ГЕРБ. ИТН няма да подкрепи правителство с първия мандат на ГЕРБ. Вторият мандат отива в ДПС. ИТН няма да подкрепи прaвителство с втория мандат на ДПС. И ако президентът даде третия мандат на ИТН, ИТН ще предложи експертно правителство, което ще свърши определени неща за определено време. И ако другите партии в парламента не искат да се ходи на избори, ще подкрепят това правителство. И, за да се случи всичко това, трябва да има работещ парламент, с избран председател на парламента. 

Всички интерпретации по темата са или от хора, които не разбират, или от хора, които въобще не искат да има парламент и закони, или от хора, които им харесва да говорят глупости, или от шарлатани, които са лъжци, национални предатели, крадци и обикновени фалшификатори.

Слави Трифонов

10 Коментара

bennow

2 months before

Не сме забравили, че Славчо Чалгата разреши гласуването в небратска Турция и осигури поне 100 000 гласа на Шиши Магнитски допълнително!

Коментирай

Идва Шведска тройка на разгула и лакомията с кабинет тип “Шведска маса”!

2 months before

Няма да има нови избори, а редовно правителство. Написах го още миналата седмица. Рая Назарян е вече потенциален служебен премиер, след промените в КРБ, но това е една възможност на президента, която евентуално може да реализира на един по-късен етап. “Шведската маса” на държавната софра е отворена и богато подредена. Като се стигне до третия мандат за сформиране на правителство, подкрепата може да бъде разширена и с депутати от други формации, извън “Тройната коалиция” – ГЕРБ, ДПС и ИТН.

Коментирай

Откровения

2 months before

„Взаимно ще играят спектакъла. Ще дойде до Слави, ще му дадат мандата, зависи президентът как ще играе. С подкрепата на ГЕРБ, в името на народа ще се сглоби, защото Слави е проект на Доган. Аз толкова много неща знам, че не ми се говори. Не аз съм бил близък до Доган, Слави е ходил до Доган, нормално – учил се е на политика. Защото ако ГЕРБ направи сглобка с ДПС, много отговори трябва да даде на електората си. С ИТН стигат, но трябва някакъв спектакъл, дайте да го видим“, каза Вежди Рашидов.

Коментирай

Глас от народо

2 months before

Колко е умен ве този Славчо. Направо е гений. Да живей!

Коментирай

Azra123

2 months before

Вземи и се гръмни за да покажеш малко чест,въпреки че се съмнявам че комунистическо чедо има достойнство и чест.

Коментирай

Приказки под шипковия храст.

2 months before

Да. Светна червената ламба на Свтльо в главицата. За да не изглеждаме като лъжливото овчарче ще го играем на експертно правителство. А бе пич, Славунчо златен мамин смехурко. Толкова си прозрачен като тъп скеч в шоуто на Слави написан от "великите" сценаристи.

Коментирай

леле-мале

2 months before

То, па едни "експерти" у ИТН, та мани-мани! Като почнеш от малкия мук, минеш през шнорхела и сашо кеша, та стигнеш да шматката генчовска! Айде, нема нужда!

Коментирай

леле-мале

2 months before

То, па едни "експерти" у ИТН, та мани-мани! Като почнеш от малкия мук, минеш през шнорхела и сашо кеша, та стигнеш до шматката генчовска! Айде, нема нужда!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.