ТРЯБВА ХИГИЕНА В ПОЛИТИКАТА

https://svobodnoslovo.eu/komentar/tryabva-higiena-v-politikata/142408 SvobodnoSlovo.eu
ТРЯБВА ХИГИЕНА В ПОЛИТИКАТА

 

Проблемът на простия човек е, че той никога не осъзнава собствената си простотия, убеден е в правотата и интелекта си и не допуска, че може да не е прав, камо ли прост.

За съжаление българската политика се напълни със случайници. Събрани от кол и от въже. Хора, които от пръв поглед може да се каже, че са елементарни, прости, неуки и невъзпитани. И когато някой им го обясни какви са, подскачат като пуканки и плашат със съдебни дела, заплашват и обиждат.

Нещата са прости и ясни. Няма как да си таксиметров шофьор и да се смяташ за достатъчно компетентен да правиш закони. Няма как да си с диплома със среден или добър успех и да се буташ да правиш закони или да работиш на позиция, която изисква наистина добри познания.

За съжаление липсата на добро образование и естествената простотия се комбинират жестоко в политиката. Всеки селяндур започва да си вярва, че може да е в парламента, да е кмет, общински съветник и т.н. Ами не става. 

Все пак трябва да има някаква обществена хигиена. Не може Сульо и Пульо да се кандидатират и избират в политиката. Защото тези хорица след това ще ни управляват. И голяма част от проблемите идват точно от това, че на властови постове са хора, които не разбират от нищо, не са получили добро образование, а единственото им качество е, че са се намърдали в някоя партия.

Нарочно депутатите направиха Конституцията такава, че изискванията за депутат да не покриват дори изискванията да ти дадат шофьорска книжка. Всякаква селяндурщина се устреми към парламента. И когато им се каже, се обиждат и заплашват как така някой може да им каже, че не стават за тази работа. 

Хигиена! Хигиена в политиката. Откъм интелект, образование, опит и морал. Иначе отиваме на дъното, заедно с тези, излезли от калта на дъното да ни управляват. Защото това е естествената им среда.

Елена Гунчева-Гривова

4 Коментара

Трябва да има някаква обществена хигиена.

5 days before

Цветозар Томов "Не приемам всички аргументи на ВАС. Ще видим какви ще са последиците от това решение. Може би трябва при регистрация да работим от 00.00 ч. Подадени по дистанционен път документи са валидни, стига да е в упоменатия срок. В случая на коалицията на Пеевски е подаден само 1 от 9 документа, които трябва да придружават едно заявление. Другите бяха внесени на хартия по-късно", обясни той.

Коментирай

ВЪЗРАЖДАНЕ е патерица на шайката ГЕРБ и петата колона ДПС

5 days before

“Следва, че е имало възражение, което по „логиката“ на ВАС трябва да бъде прието, щом е пуснато на датата, преди нула часа, въпреки извън работното време. Следва, че едно беззаконие, допуснато първоначално от ЦИК, ще доведе до цяла поредица от беззакония и „правни прецеденти“, които неимоверно ще усложнят дейността на цикаджиите оттук нататък. А може да доведе и до обявяването на предстоящите избори за недействителни. Следва и че хората на Доган могат да обжалват регистрацията на Новото начало, защото се е случила на базата на прием на непълни документи. Следват един след друг правни абсурди, това следва.”

Коментирай

елена-дебе-пепе-гунчева-герберска-пеефска-депесарска

5 days before

елена-дебе-пепе-гунчева-герберска-пеефска-депесарска -> https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/na-vnimanieto-na-b-borisov-spored-kogoto-proektat-na-zakona-sreshtu-chuzhdestrannite-agenti-e-nasochen-sreshtu-partnyorite-s-koito-rabotim/142381

Коментирай

Елена Гунчева

5 days before

Възрожденските тролове не знам защо пак виснаха тук. Последният коментиращ с инфантилното име: Борисов си е Ваш господар, не ме интересува. А този закон си го преведохте от американския, който дори САЩ не прилагат като прекалено мракобеснически и удобен за политически репресии. Никой и няма намерение дори да го разглежда, защото идват избори, а Костя паникьосано се опитва да си вдигне рейтинга, който него идва къс за изборите. Разбрахте ли или да го обясня още веднъж по-бавно!?!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.