Умопомрачителен е начинът, по който тази отвратителна, вредна, крадлива и лицемерна „сглобка“ ви лъже в очите

https://svobodnoslovo.eu/komentar/umopomrachitelen-e-nachinat-po-koyto-tazi-otvratitelna-vredna-kradliva-i-licemerna-sglobka-vi-lazhe-v-ochite/129005 SvobodnoSlovo.eu
Умопомрачителен е начинът, по който тази отвратителна, вредна, крадлива и лицемерна „сглобка“ ви лъже в очите

Уважаеми български граждани, които бяхте ограбени за пореден път.

Умопомрачителен е начинът, по който тази отвратителна, вредна, крадлива и лицемерна „сглобка“ ви лъже в очите, краде ви парите и най-нагло, като ги попиташ, отговарят по официален път и фактите лъсват.

През 2018 г., както всички ние знаем, третото правителство на Борисов сключи договорите с фирмите близки до тях за изграждането на магистрала „Хемус”. После парите изчезнаха, част от тях бяха изнасяни с чували. Тогава бившият министър на вътрешните работи Бойко Рашков, който в момента е част от управлението заедно с този, когото собственоръчно арестува преди- Бойко Борисов беше убеден, че с тези пари са се напълнили шкафчетата на Бойко Борисов.

През 2020 г. Кирил Петков и Асен Василев, като част от служебния кабинет на президента Радев, остро осъдиха действията на ГЕРБ, заклеймявайки порочните инхаус процедури, цитирам: „инхаус процедурите в пътното строителство са нагла и брутална корупционна схема”.Днес, на практика и двамата управляват, ако трябва да използваме тяхната риторика с „бащата на тази корупционна схема“.

Стигаме до 2023 г., когато ПП/ДБ и техният министър на МРРБ извършиха тотална гавра с доверието на хората, които са ги избрали, узаконявайки наново корупционните инхаус процедури, които дори индексираха. На прост език- решиха да плащат от нашите пари още повече на тази корупционна схема изградена от тогавашното правителство на ГЕРБ, заедно със строителните фирми близки до ГЕРБ.

Излезе, преди осем месеца, министърът на ПП Андрей Цеков и по най- наглия начин заяви, цитирам: „Истината е, че договори, сключени през 2018-19 година, не могат да бъдат изпълнени сега при същите условия без индексация. Както на вас като представители на законодателната власт, така и на цялото общество трябва да е ясно, че изборът е или да продължим бездействието по отношение на АМ „Хемус“ в течение на една или две години, ако решим да започваме от самото начало, или да намерим начин тя да се случи. За да се случи, трябва да свършим работата като изпълнителна власт и това е моята решимост.“, край на този пламенен цитат. Това са думите на министъра на ПП, изречени през юли миналата година.

Викам си: „Край, той е човекът с главно Ч. Вярвам му! Той е промяната. Ще му дам шанс.“

8 месеца по-късно, миналата седмица, в качеството си на народен представител, реших да попитам министър Цеков какво стана с промяната? Строи ли се Хемус? Къде отидоха парите ни- над милиард и четиристотин милиона лева? Построено ли е въобще нещо по онези договори на Бойко, които впоследствие ПП оскъпиха?

И ето го официалният отговор на министър Цеков, осем месеца, след като беше твърд като локум и решен на всичко, за да има магистрала:

Уважаеми г-н Балабанов,

По договор Д122/20 от 2018 г сключен между АПИ и Автомагистрали за строителството на Хемус отговорите са следните:

Участък 4 по пътя Плевен- Ловеч, Летница- Ловеч. Към момента не е стартирало строителството.

Участък 5 от края на Летница до път Бутово- Павликени. Към момента не е стартирало строителството.

Участък 6- Русе- Велико Търново. Към момента не е стартирало строителството.

Участък 7 участъкът „Ковачевско КалЕ“ Към момента не е стартирало строителство.

Участък 8- пътен възел „Лозница“ Към момента не е стартирало строителство.

Така, това е отговорът на министъра на ПП по отношение на 6 от 9-те лота на магистрала Хемус, осем месеца, след като заяви, че и той, и ПП ще строят магистрала Хемус, дори ще я строят по-скъпо от ГЕРБ, и по-скъпо платиха на същите фирми на ГЕРБ, в общо над петгодишен, порочен, корупционен цикъл стартиран от ГЕРБ и ъпгрейднат от ПП, за да получа аз днес отговор, касаещ следното: „Към момента не е стартирало строителство“.

Сега, разбирате ли уважаеми, ограбени, български граждани кои ни управляват. Къде са вашите и нашите пари, уважаеми ограбени българи? Как е възможно 5 години да се крадат по този отвратителен начин нашите пари? Как за 8 месеца, един камък не е преместен? Къде остана ентусиазмът на министър Цеков? В чекмеджето на Бойко ли? Къде са сега Асен Василев, Кирил Петков и Бойко Рашков, които да се изправят срещу корупцията? Защо мълчат? За да са на власт ли? Къде е прокуратурата? Ще се самосезира ли? Ще извърши ли проверка?

Въпросите са много, а такива като: Кирил, Асен и производните им са мазно залепени към същата тази корупционна практика и мълчат гузно, за да им върже на ротацията. За да делнат кинтите. За да овладеят държавата. За да разпределят на собствените си фирми вашите пари, уважаеми българи. За да може с главните герои в корупцията у нас да продължават да правят какво- да реформират, да променят, да се борят, за да живеем по-добре ли? Вие луди ли сте?

Истината е една- вероятно ще продължат да крадат и да пътуват заедно с Бойко Борисов по една магистрала- тази на корупцията.

Станислав Балабанов

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.