В България е джунгла. Ред няма. Държава няма. Правосъдие няма

https://svobodnoslovo.eu/komentar/v-balgariya-e-dzhungla-red-nyama-darzhava-nyama-pravosadie-nyama/128038 SvobodnoSlovo.eu
В България е джунгла. Ред няма. Държава няма. Правосъдие няма

В България е джунгла. Ред няма. Държава няма. Правосъдие няма. Правото е на силните. Бедните нямат права. Или ги имат само на хартия. Тук е държавата, в която се дават стотици милиони лева от държавния бюджет за ваксини, които след това се бракуват или даряват, и не се дават няколко десетки хиляди евро за животоспасяващи операции на деца и млади хора. Тук е държавата, в която може да не можеш да четеш, но можеш да имаш шофьорска книжка. Тук е държавата, в която деца и възрастни са прегазвани на пешеходни пътеки, а убийците им се разхождат спокойно сред нас. Тук е държавата, в която за кражба на кокошка ще те вкарат в затвора, но заради продажба и предателство на държавата ще ти дадат орден. Тук е държавата, в която се цени всичко пошло, цинично и вулгарно и в която светните хора се считат за луди.

Тук е държавата, в която земята е плодородна, но в нея вместо плодове и зеленчуци, се отглеждат соларни паркове, а жителите й ядат плодове и зеленчуци от далечни земи. Тук е държавата, в която и медии, и големи предприятия и енергийни и водни дружества са собственост на чужденци, но местните незнайно защо не се считат за колониална държава. 
Много сбъркани неща има на територията, наречена България.

Елена Гунчева-Гривова

6 Коментара

Констанца

5 months before

Уви, уви!!!

Коментирай

Иван Пеев

5 months before

Перничанина го казал отдавна: Тува нема ред, пак ме онодиа, ред ми не доде...

Коментирай

Ana

5 months before

За съжаление е така.Който беше умен напусна тази държава още през 90 те години. Тук останаха явно глупаците,които търпят това управление.

Коментирай

Ст.Лозински

5 months before

По ясно и кратко не може да се каже. Олигофренска държава, която се населява от олигофр...!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.