Външно министерство провери: Петьо Еврото не е открит в Дубай

Отговорът е получен от властите в ОАЕ след запитване от българска страна

https://svobodnoslovo.eu/komentar/vanshno-ministerstvo-proveri-petyo-evroto-ne-e-otkrit-v-dubay/115328 SvobodnoSlovo.eu
Външно министерство провери: Петьо Еврото не е открит в Дубай

Отговорът е получен от властите в ОАЕ след запитване от българска страна

Външното ни министерство съобщи, че издирваният Петьо Петров - Еврото не се намира в Дубаай, нито на територията на Обединените арабски емирства.

Това информират в съобщение до медиите от МВнР, във връзка с големия интерес по темата.

"След отправено запитване от МВнР относно българския гражданин Петьо Петров, е получен отговор, че от полицията е направена справка и в Дубай няма информация за такова лице", съобщават от българското Външно министерство.

Предвид факта, че данните се отнасят конкретно за Дубай, МВнР изпрати нота с молба за допълнителна информация, дали лицето се намира в ОАЕ. В случай, че бъде предоставен отговор, той би следвало да се отнася за всичките седем емирства, уточняват оттам. .

МВнР продължава да следи случая, като ще информира при нови данни.

През последните дни се появиха информации, че Петьо еврото е издъхнал от инфаркт в Дубай. От МВР признаха, че проверяват информацията през Интерпол и ще отправят запитване по дипломатически път.

Лично вътрешният министър Калин Стоянов заяви, че вътрешното ведомство не знае дали е жив или мъртъв бившият следовател, обвиняем по случая "Осемте джуджета".

Преди ден министърът заяви още, че на този етап още не може да потвърди разпространена в медиите информация за настъпила смърт в Обединените арабски емирства на бившия шеф на столичното следствие.

"На няколко пъти получаваме такава информация. От "Интерпол" все още нямаме, но през Консулска служба, до момента, тази информация не се потвърждава. Ако не всеки ден, през ден получаваме информация, свързана с казуса. До момента нямаме потвърждаване на тази информация, която излезе в медиите", коментира в МС Калин Стоянов.

Срещу Петров има издадена европейска заповед за арест. Обявен е за международно издирване през Шенгенската информационна система. Той е с повдигнати обвинения по делото "Осемте джуджета", а преди това бе разследван и за изнудване и незаконни записи.

Източник: dir.bg

 

1 Коментара

bat_petjo

преди 8 месеца

Най-вероятно си е жив човека, но на кякой с много връзки много му се иска да не е жив, т.е. да го сполети съдбата на брат Галев, на Алексей Петров, на Къро, на Джингов и т.н. Проблема е, че не го знаят къде е. За това пускат слуха, че е умрял и тръгват да го издирват, уж, че е умрял. Дано някой от някъде да го издаде и да се промъкне информация. За сега неуспешно. Отново сме обект на поредното активно мероприятие от някой с наистина дебели връзки.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.