ВАРИАНТИТЕ ЗА УПРАВЛЕНИЕ?

https://svobodnoslovo.eu/komentar/variantite-za-upravlenie/135710 SvobodnoSlovo.eu
ВАРИАНТИТЕ ЗА УПРАВЛЕНИЕ?

ВАРИАНТИТЕ ЗА УПРАВЛЕНИЕ?

.

В анализите си бях посочил, че пред страната има две перспективи след изборите

*** с голяма вероятност служебно правителство на Радев

*** редовен кабинет най-малко с трипартийна, възможна е и четирипартийна конфигурация

Ето го разпределението на мандатите

ГЕРБ...........68

ДПС...........47

ППДБ....... 39

Възраждане.....38

БСП............. 19

ИТН............16

ВЕЛИЧИЕ........13

.

И съответно вариантите за кабинет:

.

***** ГЕРБ+ДПС+ИТН=68+47+16=128

***** ГЕРБ+ППДБ+ИТН=68+39+16=123

*****ГЕРБ+ППДБ+БСП=68+39+16=123

***** ППДБ+ДПС+БСП+ИТН=47+39+19+16=121

***** ДПС+ППДБ+БСП+ИТН=47+39+19+16=121

.

Освен това никой социолог, анализатор, коментатор досега не е посочил много съществено обстоятелство: дори ГЕРБ, ДПС и ППДБ да се обединят, те няма да имат мнозинство от две трети за конституционни промени (68+47+39=154)

Както разследвах още при появата на „Атака”, а после и на „Възраждане”, налице са партийни инженеринги на Задкулисието, чрез които се плаши Запада, че има нещо и далеч по-лошо, за да преглътне по-малкото зло и да не спре субсиидиите. Сега с Величието тази заплаха се подсилва.

Ако то евентуално се провали, вече започна изстрелването на партия „МЕЧ” на пеперудката Радостин Василев, прелитаща от цвят на цвят (сред учредителите на ИТН, прелетява в ПП-ДБ, оттам – в движение „Силна България”, сега – МЕЧ) Който вярва, че такъв човек може да събере над 51 000 гласа, е идиот. Който ме чете редовно, знае, че десетилетия наред и на всички избори с моите разследвания доказвам, че голямата фалшификация на изборните резултати се прави от ЦИК и „Информационно обслужване” и те ни правят на идиоти-

.

Подобен партийно инженерен фокус видяхме със „Солидарна България” на „Ваня Манолова” (съзнателно обединявам Ваня Григорова и Мая Манолова), грандиозно изстреляна на софийските избори с 170 000 гласа само за едната, а сега заедно двете социални загрижени дами взеха взеха едва 31 472 гласа – катастрофа с минус 140 000 гласа. Но кметът Васил Терзиев беше избран на принципа на избора на Георги Първанов за президент като по-малкото зло (срещу него противопоставиха атакиста Волен Сидеров)

***.

Волно или неволно, поведението на партиите всячески стимулира общественото отвращение от тях, което е поредна стъпка към онова от историята ни, познато като Деветоюнски преврат.

Разбира се, сега официално преврат няма.

Но от последните 3 години нашата парламентарна република (12 май 2021 – правителство на Стефан Янев) се управлява близо 2 години от служебни правителства (19 месеца и 8 дни до днес, а още колко време Глвчев ще е премиер?).

При такава равносметка се вижда, че партийният партизанлък налива бетона на еднолично управление.

Григор Лилов

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.