ВЪЗМУЩЕНИЕТО Е САМО ПОНЯКОГА

https://svobodnoslovo.eu/komentar/vazmushtenieto-e-samo-ponyakoga/131821 SvobodnoSlovo.eu
ВЪЗМУЩЕНИЕТО Е САМО ПОНЯКОГА

Може да бъде изображение с 1 човек, мотоциклет и текст, който гласи 'Израелски танкове навлизат в Газа, военни самолети удариха Рафах (Видео) 16.04.2024 19:14 1484'

Руснаци обградиха училище с танкове и принудиха подслонилите се там семейства да се евакуират незабавно, бомбардираха мирни жители и избиха жени и деца. Възмутително, нали? Светът е възмутен и потресен.

ОООППСССС! АМА НЕ СА РУСНАЦИ, А ЕВРЕИ! И тук внезапно светът оглушава и ослепява. Какво прави Израел в Газа почти никой не коментира. Съобщава се като СТАТИСТИКА броят на избитите и изселените. Няма сърцераздирателни репортажи на топ-журналисти над труповете на бебетата и бременните жени. Няма интервюто със старци, принудени в заника на живота си да напуснат под дулата на оръдията родните си места. Няма възмутени резолюции и декларации от международни организации за ГЕНОЦИДА и ИЗБИВАНЕТО на мирни жители.

Значи по време на война, в която западът налива пари и оръжия на украинците, без да забелязва извършените от тях военни престъпления, руснаците всеки ден са обвинявани от медиите, а репортажите от всякакви постановки изпълват телевизиите. В Газа се случва нещо страшно. Даже без война. геноцид на цял един народ се извършва пред очите на света, а мълчанието е оглушително.

Смъртта, неуважаеми политици и журналисти, няма етнос, народност, държава. Смъртта на бебета и деца е винаги потресаваща и недопустима. Смъртта на бременни жени не може да се оправдае с никаква самозащита. Геноцидът не може да се оправдае с никакви терористи.

Къде са българските журналисти, накичили се като свраки в цветовете на украинското знаме, да сложат палестинско знаме в знак на съпричастност с избитите в Газа? Къде са българските политици да прочетат поне една декларация и да призоват за мир?

Единственото, което ни прави човеци, е способността да различаваме доброто от злото и да мислим. Сега не го правим. Защо ли? Защо ли няма състрадание към децата в Газа? Защо никой не плаче по света над техните трупове, защо никой не е потресен от разрушените болници и домове?

Единствената надежда наистина остава Бог. А той гледа! И когато някой народ е избрал Мамон за свой бог, то прошка за него няма да има.

Елена Гунчева-Гривова

2 Коментара

Блага

преди 1 седмица

Така си е, двойният стандарт е характерна черта на еврогейската "либералност". И на лицемерието еврокретените! И стига сме призовавали бог, стига сме се надявали на него. Него го няма, нито вижда, нито чува. Къде бях чела една пародия на Вазово стихотворение: " А ООН през гъстия дим гледаше на всичко тих, невъзмутим!"

Коментирай

Emigrant

преди 1 седмица

Медиите са в техни ръце. Те могат да "изпържат" всеки, който не им е угоден, и да направят от садиста жертва, и обратното. Ай си казал нещо срещу тях, ай са те озаптили. Поздравявам Ви за смелостта, г-жо Гунчева!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.