ВРЕМЕ Е ЗА РАЗУМ И МИР

https://svobodnoslovo.eu/komentar/vreme-e-za-razum-i-mir/122135 SvobodnoSlovo.eu
ВРЕМЕ Е ЗА РАЗУМ И МИР

 

ООН призова за решаване на проблема в Светите земи, като се създаде и държава Палестина, а Йерусалим да бъде столица и на двете държави. И да живеят евреи и палестинци в мир. Ясно е, че на военно ниво, палестинците загубиха много в хора, сгради, инфраструктура, избитите деца, бебета и жени няма как да бъдат приети като нормални жертви. Израел загуби много. Дори не може да се каже, че има Пирова победа, защото не успя да победи. Израел не осъзна как промени мнението на света за себе си. От жертви на холокоста, на които всички дължат съчувствие, се превърнаха в палачи на бебета и мирни жители, превърнаха се в тези, които изграждат огради с бодлива тел около деца и жени. Вече светът ги гледа и вижда, че ръцете им са в кръв. И последващите решения и отношение ще бъдат въз основа на това, което сами си направиха израелците.

В Светите земи трябва да има мир. Защото иначе светът е застрашен. Йерусали е свят град за няколко религии. Там война не трябва да има. Наоколо не трябва да се лее кръв. И никой няма правото да застрашава вярващите от тези религии да посетят Светите места.

Решението за самостоятелна палестинска държава трябваше още след ВСВ да бъде изпълнено. Тогава нямаше да се стигне до толкова кръв и невинни жертви. Израелците не разбраха, че когато отвориш уста да погълнеш целият свят, светът няма да ти го позволи. И никой дълго време няма да толерира подобно отношение на експанзия, геноцид и убийства на невинни. Защото колкото и да се изкарват жертви, моето поколение помни Интифадата, Ясер Арафат, борбата на палестинците за независимост и собствена държава. Палестинците имат право на мир и сами да се управляват. И никой няма правото да ги избива заради това желание.

Време е преговорите да започнат и да се постигне доброволно или зорноволно мир и признаване на Палестина. 

Елена Гунчева-Гривова

12 Коментара

Анонимен

7 months before

И- да Ви кажа- време е за во@на! Не за разум! И не за мир с демоните! Точно сега е време за война с тях!

Коментирай

ВЕНЦИ21ьбч

7 months before

Опитвам да открия правилната страна в конфликта, но не се получава. Ако може някой да ми обясни с две изречения кой прав, кой крив. Засега съм на мнение ДАНО СЕ ИЗТРЕПЯТ ВЗАИМНО...

Коментирай

Червената шапчица

7 months before

Дреме ми на мушмулата дали ще се избиват. Като ги влече, нека се трепят. От 80 години все се бият...

Коментирай

Фриц Клингенберг

7 months before

Съгласен с анонимен! Време е за война! Сега се решава въпроса за бъдещия световен ред. Старият отива по дяволите и всички го знаят или осъзнават. България вкарана от местните компрадори - ГЕРБ, Демократичната шайка, БСП, ДПС и вся остальная е на страната на губещите. При това най-много или всичко. Тоест няма да има такава държава в най-скоро време. Или ако има ще се наложи нов Страшен съд, като Държавния след Първата световна война и Народния след Втората световна война. Този път е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПЪЛНОТО ПОЛИТИЧЕСКО ИЗГАРЯНЕ! В тофета, ако я искаме България, българите, нас!

Коментирай

Холокост ли?!

7 months before

Да, ама не и през ВСВ и не САМО срещу така наречените евреи!!! Райхсмаршал Херман Гьоринг: КОЙ Е ЕВРЕИН РЕШАВАМ АЗ! АМИН

Коментирай

САЛАМБО

7 months before

Трети храм НИКОГА НЕ ТРЯБВА ДА ИМА! Разберете го, проумейте го! Това е Третата световна война. С разрушаването на втория последва християнството, разбрахме за Христос Божия Син, летоброенето НИ на целия свят се наложи, координатната времева СИСТЕМА в която сме е резултат от това разрушаване на Втория Йерусалимски храм! Да си спомним КОЙ ИЗГОНИ ТЪРГОВЦИТЕ ОТТАМ?! За да ни го издигат за трети път?! НЕ, БЛАГОДАРЯ!!! Предпочитам Буда хиляди пъти пред това БЕЗУМИЕ!

Коментирай

До Венци и Червената шапчица

7 months before

Много сте зле. Ама много!

Коментирай

За протокола

7 months before

Този път не съм съгласен с Гунчева! На война като на война! Холокост ли имало през ВСВ? За първи път чувам в живота си за нещо такова ... да не е творение на отдел "Пропаганда и агитация" на ЦК на БКП, а?!

Коментирай

ДА.

7 months before

Това е вече НАИСТИНА ЕКЗИСТЕНЦИАЛИЗЪМ!!! По Ерих Кестнер. Човек в крайна сметка трябва поне веднъж да се определи в живота. И да избере. Между доброто и злото. Или пък ... може би ... тези понятия са измислици ... като пола ... ДА ЖИВЕЯТ ДЖЕНДЪРИТЕ! И Истанбулската. НЕ! Да живее свободна ПАЛЕСТИНА!!! България я призна отдавна. През 1988 година. Преди Десети на ДеСето!

Коментирай

Иуда Неискариотски

7 months before

Чакаме окончателното решение на палестинския въпрос ... в крайна сметка.

Коментирай

Наблюдател

7 months before

Ислямизмът е агресия -дали ще е хамас, бонас, заднас - все тая - атентати, взривове, терор. И следва въпросът, след като без да има държава, налага такава жестокост, какво ще стане след като се сдобие с узаконяване някоя пак такава - бонас, донас, крайнас?! Време е за реални въпроси и реални отговори - касае живота на цивилизацията!

Коментирай

Наблюдател

7 months before

Ислямизмът е агресия -дали ще е хамас, бонас, заднас - все тая - атентати, взривове, терор. И следва въпросът, след като без да има държава, налага такава жестокост, какво ще стане след като се сдобие с узаконяване някоя пак такава - бонас, донас, крайнас?! Време е за реални въпроси и реални отговори - касае живота на цивилизацията! Така че, драга Гунчева, когато се анализират такива фундаментални проблеми, не трябва да се гледа едностранчиво и да се декламират лозунгите на тоталитарното време, защото те са папагалщина и малоумие!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.