Заложен е на карта не само Южен Ливан, но и Северен Израел

https://svobodnoslovo.eu/komentar/zalozhen-e-na-karta-ne-samo-yuzhen-livan-no-i-severen-izrael/143030 SvobodnoSlovo.eu
Заложен е на карта не само Южен Ливан, но и Северен Израел

Свидетели ме на нова ескалация на напрежението между Израел и "Хизбула", а експлозиите на пейджърите в Ливан са били сигнал, че нещо следва. Това каза Bulgaria ON AIR арабистът проф. Владимир Чуков. Той заяви, че е пристигнала оферта от страна на Израел и "Хизбула" трябва да прекрати бомбардировките на Северен Израел, или нещата ще ескалират.

"Хизбула" да сложи оръжие и да прекрати това, което прави от октомври миналата година. Алтернативата е Южен Ливан да стане Газа. Това трябва силно да бъде обмислено. Там живеят хора, трудят се, там са техните семейства", посочи арабистът.

Проф. Чуков отбеляза, че ливанското правителство излезе с официална позиция, че тези пейджъри са дошли вече заредени с експлозиви в Ливан.

„Заложен е на карта не само Южен Ливан, но и Северен Израел. През нощта станахме свидетели на жестока бомбардировка. Ще видим дали всичко това ще ескалира в сухопътна операция, или все пак ще има задкулисни контакти за преговори. Лидерът на "Хизбула" Хасан Насрала заяви, че ще проследят цялата верига на пейджърите. Много от техните наблюдения се базират на това, което правят местните медии. Преписват в много голяма степен това, което разпространиха нашите медии. По отношение на унгарската фирма е много по-подробно. Ще търсят къде се е пробила мрежата", каза още Чуков.

"Нашата страна ясно и категорично се разграничи от шпионските афери. Тези пейджъри и уоки-токита със сигурност не са минали през България и не са произведени в България", коментира арабистът.

Проф. Владимир Чуков

trud.bg

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.