ЗАПОЧВА ЛИ ЛОВЪТ НА ВЕЩИЦИ ?

https://svobodnoslovo.eu/komentar/zapochva-li-lovat-na-veshtici/123867 SvobodnoSlovo.eu
ЗАПОЧВА ЛИ ЛОВЪТ НА ВЕЩИЦИ ?

 

Академичното ръководство на Софийския университет обяви война на проф. д-р Дарина Григорова заради “ лансирани от нея тези и идеи “. В декларация, обявена на сайта на университета, се казва, че изразените в нейно интервю позиции обслужвали “ интересите на пропагандата, свързана с войната в Украйна “. 

Какъв ужас ! 

Откога становища и идеи на уважаван учен са основание да бъде линчуван ? Не е ли това началото на този лов на вещици, който очакваме управляващите да започнат под чужда диктовка ? Не се посочва пред кого е интервюто, не се цитират пагубните идеи, не можем да разберем какво е скверното там.

Членовете на Академичния съвет твърдят, че били загрижени за авторитета и престижа на най-старото висше училище. Можехме да им повярваме, ако преди това бяха взели отношение и към позицията на професора от СУ Калин Янакиев, провъзгласил, че неговият химн днес бил - кой мислите ? Ами - украинският ! Той го просълзявал - “ българският ми звучи кухо “. Или към становището на г-жата му Слава Янакиева, която не понасяла народната музика, защото “ тя е това, което ни разделя с европейската култура “. “ Хоро с трибагреник е знак за политическо и културно разобщаване от Европа “, заключава г-жата, която е също на щат в СУ като културоложка. 

Подхранват ли глупостите на сем. Янакиеви авторитета и престижа на университета ? Надали някой би си позволил да отговори положително, но Академичният съвет си трае. 

Един от упреците срещу проф. д-р Григорова е, че пропагандирала открито “ политически идеи, които влияят пряко върху актуалния обществен живот в България “.  

Що за глупост ! Ами политическите идеи са предназначени именно да влияят върху обществения живот. Ако не го правят, значи са кръчмарски вдъхновения. 

П.П. Добре ще е в официалните си документи Академичният съвет на СУ да избягва правописни грешки и да не пренебрегва академичната титла и степен на проф. д-р Дарина Григорова.

Васил Василев

8 Коментара

Слава на Русия! Победа!Слава

преди 4 месеца

Слава на Русия - нашата освободителка! Ако преди 150 години не беше Русия, днес сем. янакиеви щяха да се просълзяват на химна на Турция и кючека! Слава тебе господи!

Коментирай

христо

преди 4 месеца

Все повече започвам да разбирам Културната революция на др.Мао Дзе Дун, когато ВУЗовете бяха затворени и преподавателите изпратени по селата за трудово възпитание и запознавне с реалния живот.

Коментирай

Дете на Волтер

преди 4 месеца

Българските народни песни (“Мистерията)”имат по 2-3 милиона гледания от на ютюб от цял свят, коментарите са за нещо божествено, нещото, което трябва да се спаси, ако човечеството изчезне и т.н. Толкова за глупостите на Слава, по-голяма дискредитация не е възможна. Мъжът й с изказването за химна ни стои в същата дупка на огромната посредственост и простащина.Дарина е ярка звезда на нашия небосклон, а звездите са недостижими и неподвластни на опитите на малките човечета да ги сграбчат и унищожат.

Коментирай

Чичо

преди 4 месеца

Химнът на Украйна е любимата песен на Бандера! Кой и какъв е К. Янакиев!? За благоверната му или добро или нищо, кухи лейки всякакви!

Коментирай

darkaveng

преди 4 месеца

Идиоти, ма от СУ! Заработиха по 30 сребърника! Добре, ма за свещи да ги дадат, че те такива пари за друго не стават! И нивото, нивото на тез "учени"???? Пфу! Анатема вам, во веки! Анадънму?👹👹👹

Коментирай

Посетител

преди 4 месеца

Видях т.нар. декларация на т.нар. ас на су (нарочно с малки букви). Прав е господин Василев, изписването само на имената на проф. Григорова, без упоменаване на научните ѝ титли ВЕЧЕ Е преднамерена обида!!! Жалки мишки! Пфу!

Коментирай

Вероника Петрова

преди 4 месеца

Явно скудоумието,тъпотията и наглостта на управляващата сглобка са се настанили и в СУ. Жалка работа!!!

Коментирай

Ники

преди 4 месеца

И преди 10 ноември в СУ бяха лизачи на задници и сега с малки изключения са такива.За да си преподавател е нужен морал! Акаденичният съвет на СУ е далече от това понятие ,щом са се оставили някой отвън да ги направлява или още по-лошо ,да се мъчат ,да се сложат на загиващата евроатлантическа пасмина. Няма как да питаем уважение към тези кухи лейки! Позор са! А двамата братя седят от двете страни на входа и зеленеят от гняв и срам!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.