Знаете ли кой е най-страшният враг на разумния човек и цивилизацията?

https://svobodnoslovo.eu/komentar/znaete-li-koy-e-nay-strashniyat-vrag-na-razumniya-chovek-i-civilizaciyata/133121 SvobodnoSlovo.eu
Знаете ли кой е най-страшният враг на разумния човек и цивилизацията?

Знаете ли кой е най-страшният враг на разумния човек и цивилизацията? Бабичката, добавила съчки към кладата на Ян Хус с дълбоката убеденост в правотата си и още по-дълбоката убеденост на невежеството си.

Невежите са страшните оръжия в ръцете на тези, които искат да контролират човечеството. Разумният човек винаги се съмнява, невежият простак винаги е уверен в себе си и в правотата на това, което прави!

О, sancta simplicitas!

Елена Гунчева-Гривова

6 Коментара

Павлина

преди 1 седмица

Удивително точно. Същото се отнася и за В. Левски, замерян с камъни от цигани, докато е отивал към бесилото. Вероятно затова ДД е загрижена да напълни държавите на Европа с бежанци. Те имат нужда от необразовани и невежи хора.

Коментирай

Иван Пеев

преди 1 седмица

Юдеизма е едно от най-страшните неща. При него няма мисъл, има само омраза и унищожение. За това евреите са гонени, и ще бъдат гонени, докато не приемат добротата, разума. А след тях следва църквата, като институция.

Коментирай

Реалист

преди 1 седмица

Битката с простотията Е НЕРАВНА! И за нея има един-единствен начин, за голямо съжаление! Христос воскресе на свестните българи, и дано има и друг начин!

Коментирай

съпротивата е излишна!

преди 1 седмица

Моля, не преминавайте! Слагайте си маската! Са само част от твърдите последователи на бабичката.

Коментирай

100мна за боза

преди 1 седмица

Ако Той е създал човека, по свой образ и подобие, то какъв ли е твореца на новото ново - безцветен, безполов, необразован, навсичкоготов измамник?

Коментирай

ЕУситизен

преди 1 седмица

С две думи - вегетарианец хипохондрик. Затова, рошавото Боре изхвърча - влече го към масите и купона!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.