20 МИСЛИ ЗА ПОВЕДЕНИЕТО НА ХОРАТА ПО ВРЕМЕ НА "ПАНДЕМИЯТА"

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/20-misli-za-povedenieto-na-horata-po-vreme-na-pandemiyata/7758 SvobodnoSlovo.eu
20 МИСЛИ ЗА ПОВЕДЕНИЕТО НА ХОРАТА ПО ВРЕМЕ НА "ПАНДЕМИЯТА"

1. Повечето хора предпочитат да са мнозинство, отколкото да са прави.

2. Най -малко 20% от населението има силни авторитарни тенденции, които се проявяват при подходящи условия.

3. Страхът от смъртта се съревновава само със страха от социално неодобрение. Последното може да бъде по -силно.

4. Пропагандата е също толкова ефективна в днешно време, колкото и преди 100 години. Достъпът до неограничена информация не е направил обикновения човек по -мъдър.

5. Всичко може и ще бъде политизирано от медиите, правителството и тези, които им се доверяват.

6. Много политици и големи корпорации с удоволствие ще жертват човешки живот, ако това е благоприятно за техните политически и финансови стремежи.

7. Повечето хора вярват, че правителството действа в най - добрия интерес на хората. Дори много от тях, които са ярки критици на правителството.

8. След като вземат решение, повечето хора предпочитат да се ангажират да грешат, отколкото да признаят, че са сгрешили.

9. Хората могат да бъдат обучени и обусловени бързо и сравнително лесно, за да променят значително поведението си - за добро или лошо.

10. Когато са достатъчно уплашени, повечето хора не само ще приемат авторитаризма, но и ще го изискват.

11. Хората, които се отхвърлят като „теоретици на конспирация“, просто изпреварват основния разказ.

12. Повечето хора ценят безопасността и сигурността повече от свободата, дори ако „безопасността“ е само илюзия.

13. Хедонистичната адаптация се проявява в двете посоки и след като инерцията настъпи, е трудно да се върнат хората в „нормално състояние“.

14. Значителен % от хората обичат да бъдат покорени.

15. „Науката“ се е превърнала в светска псевдорелигия за милиони хора на Запад. Тази религия няма много общо с истинската наука.

16. Повечето хора се интересуват повече от това да изглеждат така, сякаш вършат правилното нещо, отколкото всъщност да постъпват правилно.

17. Политиката, медиите, науката и индустрията на здравеопазването са корумпирани в различна степен. Учените и лекарите могат да бъдат закупени толкова лесно, колкото и политиците.

18. Ако направите хората достатъчно удобни, те няма да се разбунтуват. Можете да направите милиони покорни, докато ги лишавате от правата им, като им давате пари, храна и забавления.

19. Съвременните хора са прекалено самодоволни и им липсва бдителност, когато става въпрос за защита на собствените им свободи от прекомерност на правителството.

20. По -лесно е да заблудиш човек, отколкото да го убедиш, че е измамен.

Бонус мисъл:

21. Повечето хора са доста състрадателни и имат добри намерения (което е добре).

Светослав АТАДЖАНОВ

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.