Бай Ганьо на море!

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/bay-ganyo-na-more/138100 SvobodnoSlovo.eu
Бай Ганьо на море!

Бай Ганьо на море!

Взели ваучер от Грабо за уикенд на морето.

Станат сабале Гинчето, мъжът и Стойчо и чавето Майкъл в 4 часа, тръгнат от Овча купел, да избегнат трафика и да пътуват по хладното, щото 20г Опел комби не му работи климатика!

Стигнат на морето, паркират ръждивия Опел на 3км от хотела, хем да не дават 20лв за паркинг- хем да не ги е срам с тая барака! Разправя, че била еко активист! Обичала движението, затова ходили пеш,липсвал и фитнеса. В София не излизала от фитнеса, личен треньор имала!

Настанят се в хотела, веднага приберат в куфарите хавлиите от стаята, иде на рецепция, оплаче се Гинчето, че няма хавлии, дигне скандал, как можело такова нещо, кво било тва отношение дадат и нови хавлии, гледа тарикатски, победоносно!

Станат сабале, отидат в лидл на пазар, няма да дават те 10лв за бира и 5лв за кафе, че тая хладилна чанта за кво е...

Гледа надменно, бизнесменски!

Приберат се от Лидл, напрай сандвичи с консерва риба тон и авокадо, сложи на Стойчо 3 бири, все пак е на почивка човека, трябва да го поглези, сложи 2л фанта и към обед се паркират на плажа! Да не са селяни, че да ходят на безплатната зона, опнат хавлиите на платеното пред шезлонгите. Направи им забележка някоя госпожа, че пречат...

Отвори уста Гинчето, не можело те да идват в 8 сабалям, имали нощен живот, ходели по приеми до късно! Гледа високомерно, елитарно! Всички шезлонги и чадъри били заети, затова си опъват хавлиите отпред.

Опнат са на плажа, Гинчето изкара "времеубежище", дет някой я подарил от групите за книги. Снима книгата на кривите си крака на фона на морето, пусне статус у фейса - фийлинг блест, самър вайбс! Нека и завиждат ония кокошки приятелките и!

Избягала от селото, но селото не може да избяга от нея!

Току се провикне:

Майкъле, донт гоо на дълбокото, оти че се удавиш и баща ти ща прибий!

Яла да апнеш.

Дойде чавето, даде му сандвич с авокадо, домат и риба тон, то го фърли, кви да тия буламачи!

Ревне Гинчето на висок глас:

-Майкъле, много си се разглезил, не може само сьомга, чия, годжи бери, киноа и мюсли да ядеш, трябва разнообразно да се храниш! Гледа здравословно, мастършефски!

У тех само кибапчита на промоция от Кауфланд, пици и кроасани плющят!

Ревне Стойчо - жина извади някое кебапче за мезе, даде му сандвич, он го гледа като фолк певица учебник по физика! Неподготвен няма да дойде пак утре, поне 2 консерви русенско варено ще вземе!

Приберат се след плаж в хотела, отиде Гинчето на балкона с газовия котлон да пръжне малко тиквички, картофи и кюфтета. Няма да им дават те 10лв за порция пържени картофи, аман от печалбари.

Купила най - евтиния слънцезащитен крем, он с изтекъл срок, изгорели кат раци на скара... Следващия ден седят в хотела, мажат се с кисело мляко и гледат планета ТВ...

На другия ден тръгват да се прибират вечерта.

Рече Гинчето на Стойчо, че трябва да стегне колата, другата година на Гърция, че по нащо море само селяндури! Гледа надменно!

Всяка прилика с действителни лица не е никак случайна!

Станислав Пеев

8 Коментара

kalin _tony assa

3 months before

Hi, excellent! Thsnks! You made my day?

Коментирай

Бля, бля

3 months before

Божеее колко добре са описани софиянците отскоро . Простотия до шия . Излязла от селото ,но то си е в кръвта ,пък после се обиждат, че и кълват ,ама то всички софиянци са от село ,то кога обявили София за столица били само 20 000 . Ама не са само тези софиянци ,защото има хора ,които от 120 години са такива и нямат простаци селяни за рода.

Коментирай

МОЛЕЦА ДЕНКОВ КвазиАкадемик

3 months before

Не,не, не са били Софиянци 20х , когато са я обявили за столица. Когато София става столица, в града е имало 11 694 жители, 2 училища, 10 хана, 120 дюкяна и 3306 къщи. От тези жители над половината са турци , цигани, евреи и др. народности, т.е. кореняци столичани- софиянци на практика няма. Чак след обявяването за столица ударно започва прииждане и заселване на столицата с нестоличани и чаааак тогава според данни от първото официално преброяване на София през 1880 г. жителите на столичния град са 20 856, от които 12 368 са мъже. Само 11 395 са родени в града, а останалите 9106 са дошли отвън

Коментирай

Бая тъпичко си беше ...

3 months before

Ето, вижте как се прави ... "Вижте как бебета скачат в морето" ... - Из Лияна Панденлиева, "По нашенски на морето:", 2024 г., Институт за български език и ирационална бихейвиористика

Коментирай

Сега очаквам да се включи и другия Титан на мисълта ...

3 months before

Бебета, новородени, в кувиози ... Скачат в морето ... !!!

Коментирай

Авторът е див селтак

3 months before

Авторът трябва да е още по по-голям и комплексиран чобанин от описаните герои след като очевидно не вижда нищо нередно да плаща кафе за 5лв, бира за 8лв и нефелна порция вмирисани картофи за 15лв. Друго си е да се похвали във фейса как е платил 2000лв да яде помия сред строежите на порутения БГ курник където е бил на "почивка".

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.