Д-р Николова: При грип не купувайте медикаменти, без да сте се консултирали с лекар

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/d-r-nikolova-pri-grip-ne-kupuvayte-medikamenti-bez-da-ste-se-konsultirali-s-lekar/26955 SvobodnoSlovo.eu
Д-р Николова: При грип не купувайте медикаменти, без да сте се консултирали с лекар

Грипът не се лекува с прием на антибиотици. Това каза пред Нова тв общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова и призова да не купуваме медикаменти, без да сме се консултирали с лекар.  

Тя коментира и липсата на някои медикаменти по аптеките у нас. Личният лекар сподели, че нейни пациенти, живеещи в Монако, са ѝ звънели, за да я помолят да им изпрати антибиотик, който е изчерпан там. „Изравнихме се с другите европейски държави”, каза д-р Николова.

Според нея кризата с лекарствата у нас не е тежка, за разлика от кадровата.

„В кабинетите има от всичко по много. Има и грип, има и COVID, много нетипично за сезона – има и много варицела”, не скри медикът. За хората, които не са се ваксинирали против грип, д-р Николова препоръча да водят по-малко стресов начин на живот, да проветряват помещенията, в които се намират, по-често, да почистват повърхностите и да използват маска в аптеки и лечебни заведения.

труд 

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.