Даниел Лорер се оженил бунтарски за Виолета, разбивайки 500-годишна традиция

Кумове и кумци са рамо до рамо на протестите през 2020 г.

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/daniel-lorer-se-ozhenil-buntarski-za-violeta-razbivayki-500-godishna-tradiciya/112962 SvobodnoSlovo.eu
Даниел Лорер се оженил бунтарски за Виолета, разбивайки 500-годишна традиция

Кумове и кумци са рамо до рамо на протестите през 2020 г.

Семейство Даниел и Виолета Лорер се превърнаха в една от най-одумваните фамилии веднага щом бившият министър на иновациите и растежа влезе в изпълнителната власт, а съпругата му заедно с това бе назначена за съветник на тогавашния министър на финансите Асен Василев.

 

Двойката, която заедно се движи по пътя към върха на кариерното развитие не само у нас, но и в чужбина, където се запознава, е в устите на всички заради имотното си състояние, стабилната си връзка и уви, опитите на новото правителство всеки ден да търси апетитен пост, на който да реализира един от двамата съпрузи.

 

Половинката на Даниел Лорер – русата Виолета, от години е част от министерство на финансите, експерт в областта си, мила и усмихната, смятат колегите й.

Даниел е надъхан предприемач, учил в чужбина, завършил университета в Тел Авив, Израел и дори на младини е бил част от социалистическо движение. През 2013 г. става част от родната политика като съветник на служебния премиер Марин Райков. Така с Виолета започват да бетонират оставането си в България и реализацията си по върховете на властта. Двамата обаче не се залюбват под благосклонния поглед на Райков – двойката се запознава в Белгия, където Виолета първоначално не иска да погледне къдравия младок.

 

Първо, защото е с 4 години по-голяма от него, стабилна е и уверена в себе си, и второ – Даниел не спира да ходи по жени и тя изобщо не му вярвала, смее се самата тя на спомена.

„Укротяването на плейбоя” обаче изведнъж се превръща в нейно основно занимание, а Даниел е така хлътнал по хубавото момиче, че пренебрегва 500-годишната традиция в семейство Лорер – да не се жени за девойка, която няма еврейски корени.

 

Семейството на Лорер е скандализирано, но любимата му, баба Хени, която бившият министър обожава и след смъртта й, дава благословията си. Двойката сключва брак в Швейцария, а кумове са семейство Кирил и Линда Петкови. С Лорер фамилията на бившия премиер се познава от вече над 20 години. Запознават се в Белгия и стават така гъсти, че Лорер не може да не покани бъдещия си шеф да му ориса сватбата.

 

Скоро се появяват и първите им деца – две наведнъж, близнаци. Синът Давид и дъщеричката Матилда проплакват в Лихтенщайн, където семейството се установява. Третото дете – Никол, се ражда в България. У нас фамилия Лорер се установява във Варна, където за почуда на всички

въпреки статута си на имотни мултимилионери Лорерите, както ги наричат, се обличат

доста скромно, ходят да карат велосипеди в Морската градина и ядат в непретенциозни кръчмета. Ала статутът им личи по екскурзиите, не къде да е, а в Лапландия и на други екзотични, почти недостъпни за средната класа дестинации.

 

За Виолета се говори, че както успяла да укроти плейбоя Даниел, така и днес е вратът в семейството, въпреки че съпругът й е главата. Децата слушат за всичко майка си, странят от социалните мрежи, спортуват и учат здраво, а таксата за училището на Давид в Американския колеж, излиза на фамилията 7000 евро за учебна година.

 

Пари семейството има, за имотите им се носят легенди, подплатени с данъчната декларация на Виолета и съпруга й, затова таксата не е непосилна, както и манията на блондинката да се облича скромно, но да размахва чанти за по над 1000 лева на рамото си. Спортът харесвали от татко си – Лорер обожава заедно с кумеца си да кара кайт сърф на плажа в „Лозенец”, да върти и колелото или дори със ски. Съпругата му предпочита велосипеда и преходите в планината.

Дори и на море Лорерите имат къде да отседнат, смеят се през зъби завистници.

 

Двойката притежава цели 6 апартамента във Варна, като 5 от тях са собственост единствено на съпругата. Един дом с площ от 125 квадрата е разделен помежду им и според декларацията е придобит през 2013 г. за 190 000 лв. Четири от петте апартамента на Виолета Лорер, са й подарени, а петият е купен през 2001 г. срещу 29 000 лв. Семейството притежава и 2/6 от магазин във Варна. Двойката е получила и общо 6/8 от апартамент в София отново чрез дарение.

 

 Фамилия Лорер притежава и две вили във Варна. Първата е с площ от 729 квадрата и е купена срещу 58 674 лв., а втората е придобита срещу почти същата сума, а е с площ 916 кв. м. Семейството има три права на строеж във Варна, най-голямото от които е 130 кв. м., но отново имат само 1/6 от него. Притежават и по 1/6 от два парцела в Кранево. В София съпрузите имат и два предварителни договора за покупко-продажба.

 

Отделно Лорер са собственици на дялове от 3 ниви в Бистрица край София и във Варвара край Царево с обща площ 9 декара. Общата стойност на имотите им е над 801 000 лева. В банка семейството държи общо 41 901 в левове, както и 112 279 евро в Белгия и Лихтенщайн. Лорер има и ценни книжа на стойност 19 074 лв., държи и 0,596 от инвестиционния фонд Brightcap Venture Cooperatief, основан от него, и 5195 във фирмата „Лоза БГ“.

 

С имане, което може да накара дори ексминистър Бойко Рашков и неговите тоалетни да се пукнат от завист, семейство Лорер чудно защо продължава да драпа към властовата стълбица. Докато Даниел бе министър, съпругата му бе назначена за надзорник в НЗОК, след това Асен Василев отново я направи началник под своя покрив, а преди броени дни сам реши да я тропоса в Европейската централна банка, но назначението се размириса и министърът обяви, че Виолета сама се е отказала. Не е точно това истината според служители на МФ, но опитът за инсталиране на русокоската на сладък пост остави поредния шуробаджанашки вкус в устите на симпатизантите.

 

Докато нацията се занимаваше с жената, властта се зае с мъжа. За Даниел Лорер, отпаднал от състава на кабинета „Денков“ буквално преди дни се измисляха нови и нови благи назначения. Ту възпитаникът на „Тел Авив Юнивърсити“ бе идеалната номинация за еврокомисар, ту изведнъж се превърна в идеалната кандидатура за гуверньор на БНБ.

 

Опитите на правителството и в частност на Асен Василев да намерят поприще за бившия министър предизвикаха смях и подигравки с кариерата на съседа му от ул. „Чаталджа“. Откакто се сближиха с Василев, семейство Лорер забравиха наивната почтеност на кумовете си и действат прагматично, преминали са към „тъмната страна“ – власт в коалиция, дори с ГЕРБ, въпреки всичко в името на властта, коментират от ПП

 

 

Прагматичната страна може да е сила на семейството, но не и емпатичната. Въпреки префиненото си поведение през март миналата година Виолета сътвори чутовен гаф в социалните мрежи, в които иначе е доста примерна. Съпругата на министъра снима луксозни белгийски бонбони за 110 лв. кутията и прескъпо шампанско на семейната трапеза, докато в цялата страна хиляди се редят на опашки за евтино олио по време на истерията, а възрастен човек издъхна в навалицата.

 

Скандалът е голям, а типично за български политик, Лорер изтрива снимките в социалната мрежа. Даниел не казва и дума по въпроса, нито защитава, нито укорява жена си, надявайки се, че гафът ще се забрави бързо.

 

Всички припадат от смях когато бившият министър насред кампания тази година сяда в кръчма във Варна, за да яде шкембе чорба. Мнозина се гаврят с Лорер и опитите му да потуши лютото с филийки заводски хляб, но всъщност за разлика от жена си, Даниел Лорер е свикнал на простички манджи.  

 

Покойната му баба Хени също като Виолета често хокала дядо му, но правила най-хубавите кюфтенца от праз, сама боядисвала къщата, копаела градината си и слушала класическа музика, наравно със селския труд. 

Затова не са м, чужди и други бабини дейности като месенето на питка, каквато обича да прави Лорер за Бъдни вечер, както и да боядисва яйца с децата си за Великден. 

 

Ситуацията с вероизповеданието на семейството не е ясна, тъй като Лорер спазват всички религиозни християнски празници, ала Даниел доскоро бе в управителния съвет на Шалом, откъдето след назначението му за депутат и впоследствие министър. Семейство Лорер може да имат визия на образцова клетка на обществото, но същевременно имат много да учат как нацията гледа на успелите, богатите и стабилните политици, когато не се държат като щастлива двойка, а като корпоративна клетка, опитваща се всячески да се домогне до каквато и да е власт. Без значение от шуробаджанащината, без значение от коментарите на електората и без значение от това какво оставят след себе си като вкус.

Източник: Уикенд  

5 Коментара

Развалихте го това издание,

преди 10 месеца

в жълтини го превърнахте. Каквото и да напише Ива Николова, все е жълта към кафява клюка. Имайте малко самоуважение!

Коментирай

Мина

преди 10 месеца

Това е толкова мило! И разнежващо! Не се сещам за друго, освен пухкавото семейство да станат премиер и злорер, а свободно слово- кум! Нищо, че лъжете. Традициите им позволяват да взимат християнки за жени в името на мисията им към господаря им… Но сте толкова мили, толкова пухкави, толкова разнежващи… Действайте- злорер премиер… Отивам да ударя една руска водка, за да не повърна, “свободно” антислово…

Коментирай

Един от многото

преди 10 месеца

Явно ни мислите за много глупави, за да публикувате такива материали. Сбъркали сте. По-голямата част от народа е наясно какво се случва.

Коментирай

Гост

преди 10 месеца

Стига с този Уикенд. Договор ли някакъв имате с тях? Жалко че разводнихте горе-долу нормален сайт с тази плява.

Коментирай

Босилсковски

преди 10 месеца

Да, развалиха хубавия сайт. Вчера бяха публикували една интересна статия: "Защо сме във валутен борд и трябва ли да влизаме в еврозоната", а днес гледам - изчезнала. Какво става - вече не е ли политкоректно да се пише против еврозоната? За равновесие Ива Николова ни залива с клюкарски материали, сякаш ме интересува кой с кого ходил на ресторант и дали се гледали влюбено. А представянето на сем. Лорер като симпатяги изби рибата. Време е сайтът да придобие пъвоначалния си вид. Малко хигиена, моля.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.