ДЕСИ АРТЕМИДОВА И БЛАГОРОДНИЯ ЕЛЕН РОСИ АКТЕОНОВ

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/desi-artemidova-i-blagorodniya-elen-rosi-akteonov/6575 SvobodnoSlovo.eu
ДЕСИ АРТЕМИДОВА И БЛАГОРОДНИЯ ЕЛЕН РОСИ АКТЕОНОВ

Колкото пъти видя една дебилно ухилена физиономия, спомням си този чуден древногръцки мит...

В дивия Балкански Лонгоз от прастари времена бродят всякакви митични същества. В чудния и демократичен свят на древногръцките митове на равна нога общуват богове, хора и животни. И дори влизат във взаимотношения, стигащи до сношения. От тези странни и содомни връзки се раждат полубогове, кентаври, триглави цербери, харпии, горгони, сирени, нимфи, медузи и прочие чудатости. С един замах олимпийските богове превръщат хора в животни, или обратно.

В пантеона им особено място заема Афродита, щерка на гръмовержеца Зевс и Лето, дъщеря на титани. Тя е богина на лова, продородието и женското целомъдрие. Любим и бил лова на глигани, елени и диви кози, поради което са принасяни като жертва пред олтара и. Артемида е била ухажвана от много богове, но тя отказвала интимност на всички, защото виждала измамните им и похотливи помисли. Особено любопитен е следния мит:

Веднъж ловеца Актеон бил на лов с другари и изморен се отделил от тях, като подирил прохлада в китеронските долини. В стръмен склон на планината съзрял красива пещера, цялата обвита в зеленина. Той се запътил към нея, без да знае, че тя е място за почивка на Зевсовата дъщеря Артемида. Когато Актеон приближил пещерата, там току-що била влязла богинята. Тя дала лъка и стрелите си на една от нимфите и се готвела да се къпе. Нимфите й събули сандалите, вързали косите и всички вече се гласели да я изкъпят, когато на входа на пещерата се появил Актеон. Силно изпищели нимфите, като видели влизащия Актеон. Те заобиколили богинята, за да я скрият от погледна на смъртния. Артемида се ядосала и в гнева си го превърнала в строен елен. На Актеоновата глава израснали разклонени рога. Краката и ръцете му се превърнали в еленови, козина покрила цялото му тяло. Плахият елен хукнал да бяга. Собствените кучетата на Актеон подушили следите на елена. Те не познали стопанина си и с яростен лай се втурнали подир него. Настигат го и острите им зъби се забили в тялото на нещастника. Така те довършили чудния, омагьосан елен.

И днес на всички ловци е известно, че най-лесен е лова на елени по време на разгонването им. Тогава те следват жадно и сляпо, лъхащите феромони женски, като губят инстинктивната си предпазливост. Именно тогава ги поразяват сребърните стрели на Артемида, особено ако са направлявани от Ерос. Всичко е започнало преди хиляди години, когато мъжът – ловец добивал огън, осигурявал прехраната и защитата на племето от хищници и врагове. Добрала се до такъв мъж, жената осигурявала себе си и бъдещото си потомство. Именно в зората на човечеството тя е осъзнала, че ако привлече с женските си прелести и сексуални умения вожда на племето, ще има достъп до най-тлъстите мръвки, по-близко място до огнището в пещерата, почит и уважение от останалите в племето.

Така от незапомнени времена се е научила да избира не най-красивия и умния, а най-удобния за нея. Всяка жена се стреми да осигури за себе си и детето си добър живот. Изключения няма! Може би още тогава са се научили да манипулират чрез секса мъжете.

Припомних си всичко това една сутрин, след като водещата Гала едва не удави в сантименталните си лиги, приседналите пред телевизорите зрители, за да наблюдават грандиозния сеир на импровизираната седянка по Нова ТВ с достойната пращерка на Артемида – Деси Банова – бивша тяхна синоптичка и превърнатия от нея в разгонен до безразсъдност и безпомощност елен Роси Плевнелиев, безспорно от най-благороден номенклатурен сой. Но, в секс трофеите на богоподобната Деси се мъдрят и скалповете на редица светски и спортни лъвове. След като е преборила истински лъвове, каква ли ще е участта на горкичкия елен, макар и благороден. Освен, към досегашните разклонения на вече царствените му рога, да се прибавят все по-нови израстъци...

СВЕТОСЛАВ АТАДЖАНОВ

Djani.blog.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.