Дидо Дънката се изплаши – плати милионни борчове към НАП

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/dido-dankata-se-izplashi-plati-milionni-borchove-kam-nap/134779 SvobodnoSlovo.eu
Дидо Дънката се изплаши – плати милионни борчове към НАП

От началото на годината до края на април, НАП Варна събра просрочени данъци и задължителни осигуровки за над 150 милиона лева от местни фирми и физически лица.

В рамките на само две седмици през този месец, в НАП са платени близо 20 милиона лева стари дългове вследствие на новите промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.

Според вътрешна информация предоставена от данъчен служител във Варна, сред големите платци се откроява бизнесменът със съмнителна репутация според мнозина – Даниел Петков Славов – известен също като Дидо Дънката. Данните показват, че значителни задължения са натрупани от неговия бизнес в хотелиерството, който оперира чрез „Кабакум Резидънс” ООД и „Хоризонт Трейд” ЕООД, разкрива източникът.

Смята се, че Дидо Дънката е бил подтикнат към плащането поради предизборната ситуация, при която властите могат да решат да направят шумна акция срещу големи длъжници за политически пиар.

Затова и съмнителният бизнесмен от морската столица е решил да не рискува точно преди изборите за местен и европейски парламент и се е издължил към приходната агенция.

Източник: narod.bg

 

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.