Димитър Рачков: Усещането за безмерната шир на морето в Бургас остава завинаги

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/dimitar-rachkov-useshtaneto-za-bezmernata-shir-na-moreto-v-burgas-ostava-zavinagi/122725 SvobodnoSlovo.eu
Димитър Рачков: Усещането за безмерната шир на морето в Бургас остава завинаги

Няма да забравя аромата на пресен печен лефер и паламуд от терасите, казва актьорът

Ароматът на пресен лефер и паламуд, който се носи от терасите в Бургас, докато рибата се пече на старите соцскарички – това си спомня и до днес от детството си Димитър Рачков.

Любимият комедиен актьор е искрено влюбен в родния си град. Обича го, защото Бургас има особен дух, по-различен от останалите градове, пише „24 часа“.

„Друга е атмосферата му“, казва той. Може би се дължи на факта, че е дал и продължава да дава толкова много и все известни творци – музиканти, художници, поети, актьори.

„Ако мога малко да перифразирам Хемингуей – всичко, отдалечено от Бургас, е провинция“, твърди Рачков.  

И разказва популярния виц: Срещнат ли се двама бургазлии където и да е по света, изживяват бургазъм.

Днес градът е станал много по-модерен и съвременен от времето, когато малкият Рачков е тичал по улиците му. Но усещането за безмерната шир на морето, когато си в Бургас, остава същото.

otupor.com

2 Коментара

Глупчо

преди 5 месеца

Кефи се пич! Щото скоро ще го посещаваш с виза! :)

Коментирай

bob

преди 5 месеца

Рачков всъщност е от Твърдица,Сливенско!!!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.