До Румен Радев: Шефът на НСО кадрува в ДАТО през „анаболна цветарка” – своя кумец

Веселин Станчев е кумец на шефа на НСО

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/do-rumen-radev-shefat-na-nso-kadruva-v-dato-prez-anabolna-cvetarka-svoya-kumec/136710 SvobodnoSlovo.eu
До Румен Радев: Шефът на НСО кадрува в ДАТО през „анаболна цветарка” – своя кумец

Веселин Станчев е кумец на шефа на НСО

Алармирани са Военна прокуратура и Румен Радев! Зад смените в Държавна агенция „Технически операции“ (ДАТО) прозира задкулисното участие на началника на подчинената на президента Национална служба за охрана (НСО) – бригаден генерал Емил Тонев и неговото протеже Веселин Станчев – съветник по сигурността в Министерския съвет, докладва очевидец.

На 20 юни в ДАТО беше изненадващо сменен безспорният професионалист и зам.-шеф Димитър Костов, а на мястото му застана Емил Тодоров. Въпросният преди време се подвизавал в тогавашното Второ отделение на тогавашната служба ДОТИ и се славел с въпиюща неграмотност дотам, че не можел да напише един нормален доклад на компютъра.

Факторът, повлиял за смяната, е Веселин Станчев от МС, който е… кумец на бригаден генерал Емил Тонев.

Станчев е известен в средите на военна полиция като ,,анаболната цветарка’’.

Това е така, защото ежедневно се друса с анаболни препарати и само в рамките на пет години е сменил 6 различни работи – от НСО във Военна полиция в Сливенското подразделение, след това в Бюрото по защита на свидетелите, след това пак в НСО, следва Сметната палата и отскоро се подвизава като съветник по сигурността в МС.

Навсякъде, където е работил, започнали интриги и конфликти, категоричен е източникът под пагон.

Кумецът на ген. Емил Тонев и съветник в МС е монолингвист – т.е., не владее никакъв западен език, а компютърните му умения били на нивото на третокласник. Чудно е какви доклади и какви анализи може да направи, пита риторично ченгето.

Затова и при командировки зад граница ставал за смях с комуникацията с мимики и жестове. Редно ли е началник на НСО, чиято смяна вече сериозно се обсъжда в Президентството, да кадрува в други институции?

Интересното е, че бригаден генерал Тонев е може би единственият ръководител на служба за сигурност и обществен ред в най-новата история на България, без нито един ден оперативен опит. Още по-жалък е фактът, че Тонев доскоро се е натискал да бъде повишен в по-горно звание, а именно генерал-майор.

Източник: narod.bg

 

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.