Екшън: Взе ли митничар №2 Пламен Павлов 400 000 лв. от три фирми в енергетиката?

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/ekshan-vze-li-mitnichar-2-plamen-pavlov-400-000-lv-ot-tri-firmi-v-energetikata/138904 SvobodnoSlovo.eu
Екшън: Взе ли митничар №2 Пламен Павлов 400 000 лв. от три фирми в енергетиката?

Страховит скандал с корупционен привкус тресе за пореден път Агенция „Митници”, разкри служител от високите етажи, категорично настоял за анонимност.

В центъра на екшъна отново е митничар №2 Пламен Павлов – Алчника, един от двамата заместници на биг боса Георги Димов, за когото вече разкрихме, че е в конфликт на интереси.

Източникът от върха на приходната агенция взриви крехкия мир след ареста на бившата шефка Петя Банкова, екс главния секретар на МВР Живко Коцев и баща и син Марин и Стефан Димитрови – Ярите с няколко въпроса до разследващите, касаещи пряко митничар №2 Пламен Павлов:

– Вярно ли е, че преди броени дни три фирми от сектор „Енергетика” са предложили на зам.-директора 150 бона за специфична услуга, която да им свърши?

– Доколко е истина твърдението, че Алчника отклонил офертата с доста по-солено предложение – 400 000 лева?

– Дали в крайна сметка е имало сделка, както се твърди, и дали трите енергийни фирми все пак са склонили и „услугата” е била договорена?

Отговорите на тези въпроси водят директно в ареста, напомни информаторът, който подаде още една следа на криминалистите – към чие чекмедже всяка седмица пътуват по 30 000 евро от ГКПП „Малко Търново”?

Както бе разкрито, заместник-директорът на Агенция „Митници” Пламен Павлов е в очеваден конфликт на интереси

Оказа се, че Алчника е не баджанак, както първоначално се говореше, а братовчед с директора на Териториална дирекция Митница София Росен Василев. Лично зам.-директорът на Агенция „Митници“ набутал кръвния си роднина на високия пост противно на всякакви законови норми и правила.

Източник: narod.bg

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.