Инженер на "Тесла" е бил нападнат от робот, пробил ръката и гърба му

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/inzhener-na-tesla-e-bil-napadnat-ot-robot-probil-rakata-i-garba-mu/124083 SvobodnoSlovo.eu
Инженер на "Тесла" е бил нападнат от робот, пробил ръката и гърба му

Според един от адвокатите, които представляват работниците на "Тесла" броят на нараняванията при подобни инциденти е занижен

Инженер на "Тесла" е бил нападнат от робот по време на повреда във фабриката на компанията в Гига Тексас, близо до Остин.

Двама свидетели са наблюдавали с ужас как техният колега е бил нападнат от машината, предназначена да хваща и премества прясно отлети алуминиеви части за автомобили.

Роботът е притиснал мъжа, който в този момент е програмирал софтуера на намиращите се наблизо два изключени робота, преди да забие металните си нокти в гърба и ръката на работника, оставяйки "кървава следа" по стените на фабриката.

Инцидентът, при който жертвата е с "отворена рана" на лявата си ръка, е разкрит в доклад за наранявания от 2021 г., подаден до окръг Травис и федералните регулатори, който е прегледан от DailyMail.

Според един от адвокатите, които представляват работниците на "Тесла", заяви пред DailyMail, че смята, че броят на нараняванията при подобни инциденти е занижен.

Според него това занижаване включва дори смъртта на строителен работник на 28 септември 2021 г., който е бил нает да помага за изграждането на самата фабрика.

Според доклада на съдебния лекар на окръг Травис този строителен работник - Антелмо Рамирес, е починал от топлинен удар, докато е помагал за изграждането на дългата над 2 000 акра фабрика на Tesla Giga Texas.

Според жалба, подадена от името на работниците в Giga Texas до Американската администрация за безопасност и здраве при работа (OSHA), изпълнителите и подизпълнителите на Tesla са дали на някои от наетите лица фалшиви сертификати за безопасност.

"Работниците съобщават, че когато са имали нужда от обучение, просто са им изпращали PDF файлове или изображения на сертификати чрез SMS или WhatsApp в рамките на няколко дни", казва адвокатът. "Няма никакъв възможен начин, по който работниците да са могли дори да преминат необходимото обучение"

epicenter.bg

1 Коментара

darkaveng

преди 4 месеца

Щом не го е "евал", всичко е ОК! Анадънму?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.