КЕНСЪЛ КУЛТУРАТА – ОТРИЧАНЕ НА КУЛТУРАТА, ИЗКУСТВОТО И ЧОВЕКА!

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/kensal-kulturata-otrichane-na-kulturata-izkustvoto-i-choveka/114609 SvobodnoSlovo.eu
КЕНСЪЛ КУЛТУРАТА – ОТРИЧАНЕ НА КУЛТУРАТА, ИЗКУСТВОТО И ЧОВЕКА!

КЕНСЪЛ КУЛТУРАТА – ОТРИЧАНЕ НА КУЛТУРАТА, ИЗКУСТВОТО И ЧОВЕКА!

Днес намерих в мрежата следния коментар, по повод на актуалната, новоразразила се в БГ, дискусия относно Насилието, Дебора, Вежди и някой си Тото:

“Еми то в клипа е загатнато какво представлява кенсъл културата. Това е един от инструментите на комунизма за репресии. Какво искам да кажа както някога доносниците и най-върлите комунисти в стремежа си да смачкат някого правят така, че този човек да се чувства отритнат от обществото. Ето сега след близо 35 години от падането на комунизма новият комунизъм 2.0 а именно либералния-комунизъм само смени боята от червена на синя и при него методите са дори по зловещи отколкото преди защото сега няма база за сравнение или си либерал-комунист или мейнстрийма те съсипва. Тото попадна под ударите на тази форма на комунизъм кенсъл културата и за съжаление сега пътища за изход няма защото както казах някога ако си в комунистическия строй искаш да избягаш от него а сега къде ще избягаш като демократичният строй се превърна взаимства от него?”

(Интернет)

Мисля, че е кристално ясно!

Кенсъл културата е „Един от Инструментите на Комунизма за Репресии!“

А сега е Главният Инструмент за Репресии на Модерната Тоталитарна Система! 

Който посмее само да гъкне срещу вездесъщата Система, светкавично го правиш на луд, с цялата мощ на Системата - сега вече и чрез с новите технологии - и с помощта на зверски зомбираното общество!

Видяхме куп примери в Щатите и Европа, сега и ние сме наред!

„Любимият на мнозина роман на Агата Кристи "Десет малки негърчета", вече няма да се среща на книжния пазар с това име. Така че трябва да бъдете подготвени, ако желаете да се сдобиете с криминалето - не го търсете със старото име, а с новото, което ще е "Те бяха десет".

(Интернет)

И дори да е сбъркал нещо случайно човекът, по недоглеждане и по недоразумение, и се е изпуснал да каже нещо, което си мисли, но е „неправилно“- му разкатаваш тотално фамилията и му зачеркваш и унищожаваш завинаги живота, семейството и кариерата! 

Ама той мисли „неправилно“, ама той живее и действа „неправилно“, ама той диша „неправилно“, ама той спи „неправилно“!

Не може – забранено е!

Дори забраниха думите и понятията – човек не смее да спомене на обществени места прекрасната дума „циганка“, възпята в толкова великолепни художествени произведения!

„1984“ на Оруел в действие! „Големият брат“ повелява и запрещава!

И не само сега – забраняваме и подобни недопустими действия и помисли и в миналото! И за целта имаме все още средства на разположение: разрушаване на паметници на историята, изкуството и културата и редактиране на писмени паметници - както ни е угодно, в духа на политкоректността!

Ах, колко прилича всичко това на изгарянето на книги от всеизвестния Шикългрубер и хвърлянето на творци по затворите от Другаря Сталин!

Както ми разказваше надълго и нашироко Татко, описвайки преживелиците си в 9 годишния комунистически концлагер: идва при теб Началникът и ти казва просто и ясно: „Но ти си „Враг на Народа“, какво искаш – за каква истина и факти говориш, за какви права говориш!“

Но ти си Враг!

И толкова!

Иди се разправяй и обяснявай - просиш си белята и карцера!

„Става видно как се насажда омраза и настройване срещу една страна, едно зло, докато лицемерно се прикрива или откровено толерира друго зло. Системата се бори да заличи всякаква възможност да се погледне обективно на събитията и да се потърси истината. Информационният поток се цензурира, за да притисне обикновения човек да вземе отношение единствено на базата на пропагандата на двата лагера. От едната страна стои имперската система, а от другата – псевдодемократичната; изход като че ли няма. Емоциите на хората се бомбардират в чувството им за справедливост, а това замъглява здравия разум.“

(Интернет)

„Едната единствена истина“ – налагана всячески , с всякакви средства и на всякаква цена!

Ум не ми го побира!

Накъде вървиш Европо, накъде вървиш, Човечество!

Към своята собствена гибел!

Гледам дечицата да щъкат по двора – и ме е страх за тях!

НИКОЛАЙ РИЗОВ

4 Коментара

Някой, който помни какво е било

преди 8 месеца

Николайчо, ти говориш, че сега имало комунизъм... Това са приказки на умствено увреден човек. Ти казваш и че за сегашното положение били виновни комунистите... Това също са приказки на умствено увреден човек! Опитваш се да промиваш мозъците на хората. Ако мине, мине...

Коментирай

Някой, който помни какво е било

преди 8 месеца

Николайчо, ти говориш, че сега имало комунизъм... Това са приказки на умствено увреден човек. Ти казваш и че за сегашното положение били виновни комунистите... Това също са приказки на умствено увреден човек! Опитваш се да промиваш мозъците на хората. Ако мине, мине...

Коментирай

Мина

преди 8 месеца

451 градуса по Фаренхайт. Май беше от Рей Бредбъри. Имате основателна причина да се притеснявате. В мечтаната “западнала” Европа легализират педофилията. Подлагат и основите за легализиране на канибализма. Над деца. Има брутални филми в мрежата- как го налагат- с филми и “невинни” реклами. Не се тревожете излишно- ще се справим. Истерията с “домашното” насилие беше за децата: дете, свидетел на “домашно” насилие, по закон е жертва на “насилие”. Т.е.- всеки платен от нпо боклук може да подаде лъжлива декларация за съседското семейство, че има насилие- от което следва автоматично присвояване на детето от “държавата”. Никой юрист не се сети за какво е цялата мизерия. Но Вие не се тревожете. Ще се справим.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.