КОМУНИСТИЧЕСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/komunisticheskata-demokraciya/114503 SvobodnoSlovo.eu
КОМУНИСТИЧЕСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ

Разделиха се на агитки: Нашите и Вашите!

И тъпо и безмозъчно повтарят опорките на идеолозите си, сведени до принципа: Ние сме прави, защото сме Ние, а Вие не сте прави, защото сте Вие – и следователно, сте наши врагове!

Видяхте ли докъде ни докара „вашата демокрация“, крещят и врякат соцнасталгиците. И привеждат безброй примери за влошаване на живота в сравнение с безоблачните Живкови времена.

Където, вярно, имаше някаква икономическа стабилност и сигурност (на каква цена и с какви последствия!), на за сметка на тоталното потъпкване на Човешките права и заглушаване, блокиране и смачкване на Свободата на словото - но кой ти гледа и на кой му пука за това! (Да споменем само хилядите невинни жертви на Комунистическия режим, между които баща ми!)

И не им идва въобще на ума, че това всъщност не е Нашата Демокрация - а Тяхната, Комунистическата демокрация!

Вижте само в какво се състои "Демокрацията"; вижте само как се упражнява и осъществява съвършено формално - като смокинов лист за запазване на властта на до болка познатите и опротивели негодници от време оно - вижте само кои я налагат; вижте само Кой ви беше (и е все още в сянка) Премиер последните години! Вижте в чии ръце останаха капиталите и богатството на страната!

Те и преди твърдяха, че има „Социалистическа демокрация“, сега просто Същата продължи да съществува - под нова уродлива форма и опаковка. Удивителната метаморфоза на комунистическата пеперуда!

От другата агитка – „Антикомунистите“ и „Евроатлантиците“, всички до един богопомазани отрочета и издънки на знатни комунистически родове и фамилии, усетили навреме откъде и накъде духа вятърът и светкавично пребоядисали се и преориентирали се - да сграбчат и да се нагодят към новия правилен курс в бурния океан на обществените събития по света и у нас.

И всеки, който се опита обективно да разсъждава, бива на мига низвергнат и заклеймен: или като член на обратната, противниковата група – или като платен от враговете, или като глупак и заблуден.

Друг е въпросът, че и прехвалената Западна демокрация, в която имаше поне три принципа, заслужаващи респект (цитирам Немската конституция):

„Die Würde des Menschen ist unantastbar.“ ("Човешкото достойнство е ненакърнимо.") Чл.1

„Alle Menschen sind vor dem Gesetz gleich.“ ("Всички хора са равни пред Закона.") Чл. 3

„Jeder hat das Recht, seine Meinung... frei zu äußern und zu verbreiten.“ ("Всеки има правото свободно да изразява и разпространява своето мнение.") Чл.5 -

се изроди в долнопробен и примитивен, родеещ се с Комунизма и Тоталитаризма, Либерален фашизъм.

НИКОЛАЙ РИЗОВ

1 Коментара

Човек, който помни какво е било

преди 8 месеца

Николайчо, много си млад, за да си спомняш нещо от тогава. Лъжеш като... да не казвам какво... Опитваш се да промиваш мозъците на хората. И научи български: не се казва “на кой му пука”, а “на кого му пука”. Загубил си баща си, ама кой знае каква е причината - може да е бил фашага, например. Май затова не съобщаваш подробности...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.