На чии грижи остават децата на убития Къро?

Запознати твърдят, че имението му вече се предлага за продан

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/na-chii-grizhi-ostavat-decata-na-ubitiya-karo/112227 SvobodnoSlovo.eu
На чии грижи остават децата на убития Къро?

Запознати твърдят, че имението му вече се предлага за продан

Нашенци, живеещи в Южна Африка, съобщават, че имението на Красимир Каменов – Къро в Кейптаун, Южна Африка, вече се предлага за продажба от роднините на убитата моделка Гергана Кочанова.

 

Това просторно имение, разположено в престижния квартал "Констанция" в Кейптаун, се предлага за продажба от имотни брокери, като посочената цена за къщата, която е с големината на прогимназия и двор от над 4 декара, е фиксирана на 5 милиона долара.

 

Неофициално се твърди, че имението, където на 25 май тази година Къро беше убит, заедно с втората си съпруга Гергана Кочанова, бодигарда Деан Генов и детегледачката, принадлежи на дружество, контролирано от бащата на моделката – бившият плувец Петър Кочанов, който от дълги години живее и работи в Америка.

 

Предполага се, че Кочанов е бил записан като фиктивен собственик на имението, в което живееше зет му Красимир Каменов, с цел да се избегнат нежелани въпроси от страна на южноафриканските власти относно произхода на парите, с които е била закупена къщата. Българинът, който живее от години в Кейптаун, признава неофициално, че имението на Красимир Каменов – Къро се предлага за продажба, но обявата не е публикувана в специализирани сайтове, по изрично искане на близките на жертвите.

Имотът в Кейптаун все още е запечатан от полицията като място на престъпление и продължават разследващите дейности.

 

Възможно е имението на Каменов да не се обяви официално за продажба и поради друга причина - за да не се знае, че в този имот е била извършена мафиотска екзекуция с четирима убити. Кой баровец ще си купи къща, в която са били разстреляни като кучета двама мъже и две беззащитни жени?“, коментира български емигрант, живеещ в Кейптаун.

 

Месец след бруталното убийство на Красимир Каменов – Къро, властите в ЮАР все още не дават никаква информация за това как се движи разследването. Твърди се, че криминалистите разполагат с огромна база видеоматериал от нахлуването на убийците в къщата на Къро и последвалата масова екзекуция, тъй като висаджийският бос инсталирал камери абсолютно навсякъде в имението си, записите от които се качвали на сървър, който не е бил открит от убийците му.

 

Знае се, че екип от цели девет наемни килъри, изпратени да ликвидиран 55-годишния Красимир Каменов – Къро и неговата съпруга, са нахлули с взлом с брониран джип с фалшиви регистрационни табели и затъмнени стъкла в баровското имение на укриващия се в Кейптаун висаджийски бос около 7,30 ч. сутринта на 25 май. Убийците са били облече ни с фалшиви униформи и шапки на американската служба за борба с трафика на наркотици ДЕА и носели маски на лицата си, за да не бъдат разпознати.

 

Твърди се, че Красимир Каменов – Къро е бил разстрелян по долни гащи, тъй като още е бил в спалнята си, когато убийците са нахлули в имота.

Каменов е бил атакуван в леглото си, завързан със свински опашки за гърба и свален насилствено от трима от убийците си на първия етаж на къщата, където впоследствие е бил разстрелян от упор в тила и последвал контролен изстрел в слепоочието.

 

По същия начин са били ликвидирани и съпругата му Гергана Кочанова, бодигардът му Деян Генов и детегледачката му от България, чието име не е известно на широката публика.

Неофициално се твърди, че джипът, с който са нахлули убийците на Къро, е бил напълно опожарен три дни по-късно от полицията в Кейптаун.

 

Возилото било обявено за откраднато месец и половина преди Каменов да бъде ликвидиран със семейството си. Преди около седмица пък било откраднато и другото високопроходимо возило, използвано от наемните убийци, също опожарено напълно и без всякакъв шанс да се открият следи от хората, които са се возили в него.

 

Според разследващите полицаи мафиотската екзекуция на Красимир Каменов – Къро в Кейптаун, е подготвяна поне 2-3 месеца, а наемниците са били професионалисти в кървавия занаят. Нито един от екзекуторите не е оставил пръстови следи и свое ДНК, като се твърди, че наемниците са действали с ръкавици, за да не оставят отпечатъци. Двама от тях са били чернокожи. Предположенията се, че за убийството на Красимир Каменов - Къро са платени поне 1,5 милиона долара. Водещата версия е, че Къро е ликвидиран от действащата от години в Кейптаун и в Йоханесбург сръбска наркомафия заради избухнала война за трафика на наркотици, минаващ през Южна Африка. Смята, се че от ЮАР Къро е трафикирал тонове кокаин през последните няколко години. Все още остава неясна съдбата на трите деца на Къро и моделката Гергана Кочанова. Малчуганите, които са на 8, 11 и 13 години, се намират в социален дом в Южна Африка, но властите крият точното им местонахождение заради опасения за сигурността им. Децата са спрени от училище и с тях ще продължава да работи психолог.

 

Предполага се, че ще бъдат дадени за отглеждане на дядо си Петър Кочанов, който живее в САЩ и има американски паспорт. С такъв разполага и първородният син на Къро, който се роди в Чикаго през есента на 2009 г. Друга възможност е децата да се приберат в България и грижата за тях да бъде поверена на майката на Гергана Кочанова. Процедурата по отвеждането им може да отнеме дори 6 месеца в зависимост от решението на съда. Забавяне може да се получи и поради факта, че ЮАР няма подписани спогодби с голям брой държави. Повечето пъти връщането е изключително трудно, а през това време децата на екзекутираните се гледат в посолството на родината си.

 

От посолството на България в ЮАР коментираха лаконично, че децата на Къро не са поверени на техните грижи, но категорично отказват да дадат информация в кой социален дом са настанени временно.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.