Най-лайканите БГ-политици във Фейсбук

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/nay-laykanite-bg-politici-vav-feysbuk/17591 SvobodnoSlovo.eu
Най-лайканите БГ-политици във Фейсбук

Народната любов е безконечна! А как дни преди предсрочните парламентарни избори + президентски на 14 ноември 2021 г. преподредиха класацията на сбирщината родни политици в България, някои канадци, която трупа с десетилетия обществената омраза, ето 15-те най-любими български политици във Фейсбук, всеки с над 50 хиляди последователи, подали им своя лайк:

15. Кирил Петков: 51 хиляди последователи

Бившият канадец, нарушил българската Конституция, е новият любимец на омаяните в чара му българи.

14. Христо Иванов: 55 хиляди последователи

Лидерът на ПП Да, България, подел похода от плажа на властта към жълтите павета, е с над 55 хиляди последователи.

13. Димитър Николов: 64 хиляди последователи

Любимият на бургазлии кмет от 2007-ма година насам е с над 60 хиляди последователи.

21. Корнелия Нинова: 76 хиляди последователи

Червената лидерка на левицата от 2016-та, обвинявана от все повече другари, че съсипва столетницата, Корнелия Нинова събира във Фейсбук любовта на над 70 хиляди последователи.

11. Ангел Джамбазки: 93 хиляди последователи

Пияният шофьор, който защитава честта на българските превозващи в Европарламент в Брюксел, Ангел Джамбазки се радва на над 90 хиляди фенове.

10. Иван Портних: 102 хиляди последователи

Любимият кмет на варненци, софиянецът Иван Портних, е възлюбен от над 100 хиляди души във Фейсбук.

9. Йорданка Фандъкова: 103 хиляди последователи

Най-любимият кмет на софиянци от десетилетия, които с кеф й поверяват съсипването на столицата с перфекти ремонтни дейности, Данчето си има над 100 хиляди почитатели в социалната мрежа.

8. Веселин Марешки: 112 хиляди последователи

Бизнесменът-политик, недозавършил висшето си образование в Москва, и създател и пресъздател на различни политически партии, феновете на евтините лекарства и бензин във Фейсбук на воля го следват, над 110 хиляди. Марешки е и първият осъден с ефективна присъда политик, която той все още обжалва на по-висша инстанция.

7. Любен Дилов-син: 123 хиляди последователи

Макар поотеглил се от политиката напоследък, бившият депутат в 40-тото и 43-тото Народни събрания и настояща в 45-тото, писателят и ТВ-звезда по конкурси като „България търси талант“ и „Като две капки вода“, Любен Дилов-син събира над 120 хиляди последователи.

6. Кристалина Георгиева: 164 хиляди последователи

Спряганата още през 209-та за министър-председател, спасила Бойко от излагацията с позорната номинация на Румяна Желева за еврокомисар, Кристалина поема поста комисар по международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакцията при кризи през 2009 г., че и печели званията Еврокомисар на годината! Сега икономистът оглавява Международния валутен фонд с над 160 хиляди последователи във Фейсбук.

5.Костадин Костадинов: над 200 хиляди последователи

Русофилът националист и лидер на Възраждане с атаките си срещу НАТО, еврото и пандемията бързо натрупа любовта на 200 хиляди недоволни българи.

4. Мая Манолова: 276 хиляди последователи

Неуспялата да събере подкепата на столичани за кметица на София, бившата омбусманка и още по-бивша червена депутатка, Майчето вече се радва на над четвърт милион розови поддържници във Фейсбук.

3. Бойко Борисов: 311 хиляди последователи

Не, Бойко мече не е №1 във Фейсбук. И защо ли е любим само на 310 хиляди фенове?

2. Румен Радев: 363 хиляди последователи

Генералът-пилот и настоящ президент на Република България Румен Радев, не-бесепар, заема второто място за най-обичан БГ-политик във Фейсбук с над 360 хиляди лайка.

1. Слави Трифонов: 649 хиляди последователи

До оня ден с национален ефир, а вече партия №1 политическа сила, Дългия, самообявил се за рептил, е политикът с най-много последователи във Фейсбук - над половин милион.

Facebook

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.