Нери Терзиева провокира принц Чарлз да запее Бийтълс в Пловдив

Рискът Великобритания да я обяви за персона нон грата, бил огромен

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/neri-terzieva-provokira-princ-charlz-da-zapee-biytals-v-plovdiv/112309 SvobodnoSlovo.eu
Нери Терзиева провокира принц Чарлз да запее Бийтълс в Пловдив

Рискът Великобритания да я обяви за персона нон грата, бил огромен

Пътищата на някогашния британски принц Чарлз, който понастоящем е крал и покойната журналистката Нери Терзиева, която бе и пиар на президента Петър Стоянов, се свързват някак необичайно и по интересен начин.

 

Това се случва по време на първото посещение на британския престолонаследник в страната ни през ноември 1998 г. по покана на президента Петър Стоянов.

 

Посещението му в стария Пловдив обаче ще бъде запомнено не толкоз с ръкостискането с роми от махала „Столипиново“, а с нарушението на строгия английски протокол – принцът запя „Let It Be“ на Бийтълс в Балабановата къща. За екипът на Чарлз това е огромна издънка, а рискът Нери Терзиева да бъде обявена за персона нон грата и до края на живота си да не може да посещава Великобритания, бил голям.

Тази издънка можела да повлияе не само на репутацията му, но да има неприятен отзвук за Бъкингамския дворец и в частност за Елизабет Втора.

 

Английското разузнаване веднага надушило, че Нери Терзиева има пръст в тази работа. При нея отишло официално лице, което я предупредило, че повече няма да има възможността да посещава Обединеното кралство. В последния ден от посещението им обаче, вероятно същото лице се появило отново пред нея с усмивка и любезно й връчило портрет на Чарлз с подпис и някакво посвещение. Изглежда, че скандалът е бил отчетен някъде като успешно пиар мероприятие. След това няколко пъти Нери ходила до Лондон и никой не я спрял.

Източник: Уикенд

3 Коментара

Генчо Гунчев

преди 10 месеца

А, бе, стига цапайте сайта с пасквилите на този парцал!

Коментирай

ВЕНЦИ

преди 10 месеца

Аз бях там. Никаква Нери, коня запя и подкани настойчиво Чарлз да се включи. Но той само си отваряше устата, никой не му чу гласа.

Коментирай

Шашо

преди 10 месеца

аз пък гледах по телевизията как нашият Пешо запя "All You Need is Love", а принца го гледаше смаян и не схващаше намека. Хаха...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.