Нери Терзиева провокира принц Чарлз да запее Бийтълс в Пловдив

Рискът Великобритания да я обяви за персона нон грата, бил огромен

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/neri-terzieva-provokira-princ-charlz-da-zapee-biytals-v-plovdiv/112309 SvobodnoSlovo.eu
Нери Терзиева провокира принц Чарлз да запее Бийтълс в Пловдив

Рискът Великобритания да я обяви за персона нон грата, бил огромен

Пътищата на някогашния британски принц Чарлз, който понастоящем е крал и покойната журналистката Нери Терзиева, която бе и пиар на президента Петър Стоянов, се свързват някак необичайно и по интересен начин.

 

Това се случва по време на първото посещение на британския престолонаследник в страната ни през ноември 1998 г. по покана на президента Петър Стоянов.

 

Посещението му в стария Пловдив обаче ще бъде запомнено не толкоз с ръкостискането с роми от махала „Столипиново“, а с нарушението на строгия английски протокол – принцът запя „Let It Be“ на Бийтълс в Балабановата къща. За екипът на Чарлз това е огромна издънка, а рискът Нери Терзиева да бъде обявена за персона нон грата и до края на живота си да не може да посещава Великобритания, бил голям.

Тази издънка можела да повлияе не само на репутацията му, но да има неприятен отзвук за Бъкингамския дворец и в частност за Елизабет Втора.

 

Английското разузнаване веднага надушило, че Нери Терзиева има пръст в тази работа. При нея отишло официално лице, което я предупредило, че повече няма да има възможността да посещава Обединеното кралство. В последния ден от посещението им обаче, вероятно същото лице се появило отново пред нея с усмивка и любезно й връчило портрет на Чарлз с подпис и някакво посвещение. Изглежда, че скандалът е бил отчетен някъде като успешно пиар мероприятие. След това няколко пъти Нери ходила до Лондон и никой не я спрял.

Източник: Уикенд

3 Коментара

Генчо Гунчев

1 year before

А, бе, стига цапайте сайта с пасквилите на този парцал!

Коментирай

ВЕНЦИ

1 year before

Аз бях там. Никаква Нери, коня запя и подкани настойчиво Чарлз да се включи. Но той само си отваряше устата, никой не му чу гласа.

Коментирай

Шашо

1 year before

аз пък гледах по телевизията как нашият Пешо запя "All You Need is Love", а принца го гледаше смаян и не схващаше намека. Хаха...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.