Оказва се, че домашните любимци също имат последни желания, преди да умрат

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/okazva-se-che-domashnite-lyubimci-sashto-imat-posledni-zhelaniya-predi-da-umrat/113429 SvobodnoSlovo.eu
Оказва се, че домашните любимци също имат последни желания, преди да умрат

Оказва се, че домашните любимци също имат последни желания, преди да умрат, но познати само от ветеринари, които приспиват стари и болни животни. 

Джеси Дитрих попита ветеринари коя е най-трудната част от работата им.

Специалистите без колебание отговорили, че най-трудно е да гледат колко стари или болни животни търсят с очи стопаните си, преди да заспят.
Факт е, че 90% от собствениците не искат да бъдат в стая с умиращото животно.
Хората си тръгват, за да не страдат като видят домашния си любимец да си тръгва. Но те не осъзнават, че именно в тези последни моменти от живота му техният любимец се нуждае най-много от тях.

Ветеринарните лекари молят собствениците да бъдат близо до животните до самия край.
„Неизбежно е те да умрат преди теб. Не забравяйте, че вие сте били в центъра на живота им. Може би са били само част от вашия, но вие сте всичко за тях. Колкото и да е трудно, не ги оставяйте накрая сами.
Не ги оставяйте да умрат в стая с непознат на място, което не им харесва.
Много е болезнено за ветеринарите да видят как домашните любимци търсят и не могат да намерят стопанина си през последните минути от живота си. Те не разбират защо собственикът им ги е изоставил. В крайна сметка те се нуждаеха от утехата на собственика си.

Ветеринарните лекари правят всичко възможно животните да не са толкова уплашени, но все пак те са напълно непознати за тях.
Не бъди страхливец, защото е твърде болезнено за теб. Не бъди и егоист.
Помислете за домашния любимец. Понесете тази болка в името на тях. Бъдете с тях до края. ”

Facebook

1 Коментара

Ивайло Кирков

преди 9 месеца

Много точна и силна статия!!! Това е истина! - не оставяйте сами нашите малки братчета и сестричета, когато си отиват! Моят Рижко си отиде на 30-ти март в полунощ - лежеше до възглавницата ми. Оттогава моля Господа, ако е волята Му - да ми го върне. Не му давах достатъчно обич и нежност, докато още беше с мен, преди да си отиде...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.