ОТНОВО ОТ ПРАВИЛНАТА СТРАНА НА ИСТОРИЯТА!

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/otnovo-ot-pravilnata-strana-na-istoriyata/113118 SvobodnoSlovo.eu
ОТНОВО ОТ ПРАВИЛНАТА СТРАНА НА ИСТОРИЯТА!

ОТНОВО ОТ ПРАВИЛНАТА СТРАНА НА ИСТОРИЯТА!

Има думата господин министър-председателят!

Днешният правоверен Евроатлантик е напълно солидарен с речта на министър-председателя Богдан Филов, виден учен-археолог – по подобие на настоящия премиер, също виден учен-химик! Същият патос, същото унизително раболепие и всеотдайно преклонение, телешки възторг и несравнимо слагачество пред силните на деня в Европа. Само е заменил правилните тогава термини: Оста и Тристранния пакт - с НАТО и Европейския съюз!

„Страните от Оста (по наименованието на Оста Рим – Берлин – Токио) или страните от Тристранния пакт е военен съюз между Хитлеристка Германия, Кралство Италия, Японска империя и други държави, участвали във Втората световна война и противостоящи на Антифашистката коалиция“

(Интернет)

И тогава витае усещането и увереността, че сме със сигурност от Правилната страна на историята, заради „непобедимата военна машина на Хитлер“; и сега си въобразяват Евроатлантиците (повечето пребоядисани издънки и отрочета на тежки и влиятелни комунистически родове и фамилии), че сме със сигурност от Правилната страна на историята, заради „непобедимия североатлантически съюз НАТО и САЩ“! 

Цитатите по-долу са от речта на министър председателя Богдан Филов пред XXV-тото ОНС за външната политика на България и за основите, върху които се гради безпартийният режим, 19 ноември 1941 г.

Богдан Филов:

„За никого не може да има никакво съмнение, че не само България, но и цяла Европа се намират днес на един от най-съдбоносните завои на своята история. Ние сме изправени пред една небивала в историята гигантска борба, която ангажира без никакъв остатък всички морални и материални сили на народите, които участвуват в нея. Тази борба, която – в това също така не може да има никакво съмнение – ще определи съдбата и развитието на европейските народи за столетия наред, не е борба само за политически интереси и стопански блага. Тя е преди всичко борба идеологична, борба на две различни мировъзрения, и тъкмо поради това, като всички идеологични борби, тя е особено упорита, особено ожесточена, особено съдбоносна.“ 

Днешният Евроатлантик: Ние сме изправени пред една небивала в историята гигантска борба, която ангажира без никакъв остатък всички морални и материални сили на народите, които участват в нея.Тази борба е преди всичко идеологическа, борба на два различни мирогледа – Евроатлантическият демократичен мироглед и Руският диктаторски и тоталитарен!

Богдан Филов:

„България, макар и да не взема непосредствено участие в тази борба, не може да не бъде засегната от нея най-чувствително в своите жизнени интереси. Защото не само по своето географско положение България е част от европейския материк, но така също и по своите политически и стопански интереси тя е свързана най-тясно с оная европейска общност, която все повече и повече ясно започва да се очертава в нашето съзнание. България не може да съществува и да се развива правилно вън от тази европейска общност. Ние имаме ясното съзнание, че съдбата на Европа е и наша собствена съдба. Ето защо всички ония въпроси, които засягат тъй много интересите на европейската общност, не могат да не намерят дълбоко отражение и у нас.“

Евроатлантикът: България вече взема непосредствено участие в тази борба, като изпраща оръжие на славните украински защитници на родината си от престъпния диктатор Путин! Всичко останало е точ в точ: България не може да съществува и да се развива правилно вън от тази европейска общност; съдбата на Европа е и наша собствена съдба; всички въпроси, които засягат интересите на европейската общност, не могат да не намерят дълбоко отражение и у нас!

Богдан Филов:

„Но, от друга страна, ние виждаме също така, че ние не бихме могли да постигнем нашето национално обединение, освен в едно тясно и искрено сътрудничество със силите от Оста, на което сътрудничество ние дължим и досегашните наши успехи“ 

Евроатлантикът: Ние не бихме могли да постигнем нашия просперитет и демократично развитие на страната, освен в едно тясно и искрено сътрудничество с нашите партньори и съюзници от НАТО и Европейския съюз, на което сътрудничество ние дължим и настоящите успехи!

Богдан Филов:

„Ето защо, когато днешните водачи на Германия и Италия издигнаха своя авторитетен глас за една по-основна ревизия на парижките диктати и започнаха да работят най-енергично за осъществяването на тази ревизия, симпатиите на целия български народ не можеха да не бъдат на страната на силите от Оста. (Продължителни ръкопляскания)“

Евроатлантикът: Ето защо, когато днешните водачи САЩ, НАТО и Европейският съюз издигат своя авторитетен глас срещу пагубната и зловредна руска зависимост у нас и работят най-енергично за прекратяването на тази зависимост, симпатиите на целия български народ не може да не бъдат на страната на НАТО и Европейския съюз!

Богдан Филов:

„Аз бих искал само да спомена, че използувах и този случай, за да стана тълкувател на чувствата на онази голяма благодарност и признателност, която българският народ изпитва към германския народ и към неговия велик водач. (Много продължителни и бурни ръкопляскания)“

Евроатлантикът: Аз бих искал само да спомена чувствата на онази голяма благодарност и признателност, която българският народ изпитва към украинския и американския народ и към техните велики водачи!

Богдан Филов:

„Всичките тези съображения накараха правителството да се присъедини към Тристранния пакт, чието подписване, както ви е известно, стана на 1 март 1941 г. във Виена. (Много продължителни ръкопляскания)

В заседанието на Народното събрание, което стана тук на другия ден, всички вие почти единодушно одобрихте това присъединение на България към Тристранния пакт, като изказахте вашето задоволство с една внушителна манифестация. По такъв начин България застана окончателно на страната на силите от Оста и на техните съюзници.“

Евроатлантикът: Всички вие почти единодушно одобрихте това присъединяване на България към НАТО и Европейския съюз, като изказахте своето задоволство с внушителни шествия и изпращане на оръжия за Украйна!

Богдан Филов:

„Г-да народни представители. Известно ви е, че с подписването на Тристранния пакт от страна на България българското правителство даде съгласието си за влизането на германските войски у нас. Как бяха посрещнати тези войски от българското население, това вие знаете много добре, то се изтъкна и от някои от ораторите, които говориха преди мене. 

Евроатлантикът: Известно е, че с влизането на България в НАТО и Европейския съюз българското правителство даде съгласието си за влизането на американските и съюзническите войски у нас.

Богдан Филов:

„Не можеше да се намери начин, по който българският народ да изкаже своето пълно одобрение на политиката на правителството, освен по начина, по който той посрещна германските войски в България.“

Евроатлантикът: Не може да се намери начин, по който българският народ да изкаже своето пълно одобрение на политиката на правителството, освен по начина, по който той посреща американските войски в България!

Богдан Филов:

„Ние използувахме това посещение, за да предадем лично на водача на Италия, Бенито Мусолини, благодарността на българския народ за подкрепата, която той и неговото правителство ни бяха оказали при разрешението на нашите национални въпроси.“

Евроатлантикът: Ние използвахме посещението на Зеленски, за да предадем лично на водача на свободния свят, Джо Байдън, благодарността на българския народ за подкрепата, която той и неговото правителство ни оказват! 

Богдан Филов:

„Обаче в нашата външна политика не е имало никога нито изненади, нито колебания и отклонения от избрания вече път.“ 

Евроатлантикът: В нашата външна политика не може да има нито изненади, нито колебания и отклонения от избрания вече евроатлантически път!

Богдан Филов:

„Ние днес стоим здраво и непоколебимо на онова място, което ни беше предопределено от развитието на събитията, а именно на страната на силите от Оста и на техните съюзници. Ние избрахме този път, защото бяхме убедени, че той отговаря най-добре на чувствата и на интересите на българския народ, който е готов, в кръга на своите възможности, да даде всичкото си съдействие, за да изпълни своите задължения.“ 

Евроатлантикът: Ние днес стоим здраво и непоколебимо на онова място, което ни беше предопределено от развитието на събитията, а именно на страната на силите на НАТО и Европейския съюз. Ние избрахме този път, защото сме убедени, че той отговаря най-добре на чувствата и на интересите на българския народ!

Богдан Филов:

„Г-да народни представители! Ние имаме пълно упование в бъдещето. Ние вярваме дълбоко в победата на Германия, в победата на силите от Оста и на техните съюзници. (Бурни и продължителни ръкопляскания, гласове „Вярно!“) Ние вярваме в тяхната победа, не само защото те показаха навсякъде своето голямо военно превъзходство, но и затова, защото те се борят, както вече споменах и в началото, за по-голяма справедливост, за по-голяма социална правда, (Продължителни ръкопляскания) за по-правилно разпределение на световните блага. Ние вярваме в тяхната победа, защото те се борят против порядките на отживелия стар свят, за един нов ред, който ще донесе повече щастие на човечеството и към който то винаги се е стремило с всичката упоритост на едно дълбоко убеждение. Ние вярваме най-после в победата на силите от Оста, защото тяхната победа ще бъде победа и на България. (Продължителни ръкопляскания гласове „Вярно!") Ние не можем да очакваме да постигнем нашето национално обединение, освен чрез една победа на силите от Оста и на техните съюзници, в редовете на които сме застанали и ние.

От там произлиза, обаче, и нашето задължение да направим и от наша страна всичко възможно, за да улесним тази победа. И аз не се съмнявам, че българският народ е готов да даде и този път всички жертви за своето национално обединение, както той ги е давал и в миналото... (Продължителни ръкопляскания).“

Евроатлантикът:Ние вярваме дълбоко в победата на Украйна, в победата на НАТО и техните съюзници. Ние вярваме в тяхната победа, не само защото те показаха навсякъде своето голямо военно превъзходство, но и затова, защото те се борят за мир и въдворяване на демокрация по цял свят. Ние вярваме в победата на силите от Украйна и НАТО, защото тяхната победа ще бъде победа и на България! От там произлиза, обаче, и нашето задължение да направим и от наша страна всичко възможно, за да улесним тази победа. И аз не се съмнявам, че българският народ е готов да даде и този път всички жертви за своето демократично настояще и бъдеще! 

Богдан Филов:

„Г-да народни представители! Великите моменти в живота на народите са били винаги и моменти на велики изпитания. Днес мнозина, може би, не са в състояние да оценят както трябва величието на времето, в което живеем. Увлечени във водовъртежа на събитията, заети твърде много с всекидневните грижи на днешния комплициран живот, днес мнозина не са в състояние да видят, че над тия всекидневни грижи, над тия материални несгоди, над преходното и нетрайното, стои нещо много по-голямо, нещо велико, вечно и несломимо, което единствено е в състояние да даде смисъл и оправдание за съществуването на един народ като самостоятелна национална единица. Днес никой народ не може да остане в спокойствие и доволство, никой народ не може да се грижи само за своите материални блага. Защото народи, които са изпадали в това положение, макар и да са достигали голямо благосъстояние, са ставали винаги плячка на други по-жизнеспособни, по-здрави и войнствени народи. Такива са били винаги неумолимите закони на историята. Днес и за народите важат знаменитите думи на Гьоте, които той влага в устата на своя Фауст: „Само онзи заслужава свободата и живота си, който трябва да ги извоюва всеки ден“. Великите изпитания водят винаги или към величие, или към провала. Среден път при тях няма. По кой път ще тръгне българският народ? Аз не допущам, че може да се намери съзнателен българин, който в подобен момент да се колебае. Аз съм твърдо убеден, че целият български народ е достатъчно зрял политически, за да може да се справи с големите задачи на днешния момент и да си осигури едно светло бъдеще. Българският народ не може да изневери на своето минало и на своите традиции, защото той във всички върховни моменти на своето съществуване е бил винаги в състояние да се справи със създаденото положение, защото той в всички моменти на велики изпитания е намирал достатъчно морални сили в себе си, за да може да ги преодолее.“

 

Евроатлантикът - тук при тези гръмки слова - изпада във възторжен транс и издава продължителни и нестихващи аплаузи!

 

Богдан Филов:

„Г-да народни представители! В днешните съдбоносни времена нека всички ние, и народ, и народно представителство, и правителство, в пълно съзнание на големите отговорности, които ние всички носим пред Бога и пред историята, се сплотим в една воля, в една мисъл, в една идея, за да можем под мъдрото ръководство на Негово Величество нашия любим Цар да довършим голямото дело, което сме започнали, за обединението и благоденствието на българския народ. (Бурни и продължителни ръкопляскания)“

 

Евроатлантикът: В днешните съдбоносни времена нека всички ние, и народ, и народно представителство, и правителство, в пълно съзнание на големите отговорности, които ние всички носим пред Посолството и пред историята, се сплотим в една воля, в една мисъл, в една идея, за да можем под мъдрото ръководство на Американския президент и лидерите на Европейския съюз да довършим голямото дело, което сме започнали, за просперитета и благоденствието на българския народ!

(Народните представители стават прави, произнасят громко „Да живее” и „Ура!” и продължително ръкопляскат. Стават прави и министрите и публиката. Овацията, отправена и към целия министерски кабинет продължава, докато министър председателят и г-да министрите благодарят с поклони)

НИКОЛАЙ РИЗОВ

4 Коментара

Мина

преди 10 месеца

И тогава, и сега, България не е била управлявана от българи. Да знаете нещо за това кой я е управлявал? А за клана на Кобургите? От “тяхния” клан? А кои са “те”? Защо никой не пише статии и публикации за това кои са “те” и кой е “техния” кръвен клан, секта, обслужваща Молох?! Защо не пишете за това, а обърквате читателите си с общи приказки?

Коментирай

Червената шапчица

преди 10 месеца

Отличен 6

Коментирай

Червената шапчица

преди 10 месеца

Ех Минке Минке

Коментирай

Мина

преди 10 месеца

Червена шапко- ех, ех. После ох-ох. Де го вълка… На го вълка… Шапочке… Включи си ТЕЛЕ визора и удари една руска водка с мен, че скука, де го зеленото човече с червените очи да раздвижи обстановката и да лапне някоя централа, тец, вец, а може и нс..:) И съм Мина!!!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.