Pfizer „избрали да не казват“ на регулаторите за наличието на ДНК от маймунския вирус SV40 във ваксините им

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/pfizer-izbrali-da-ne-kazvat-na-regulatorite-za-nalichieto-na-dnk-ot-maymunskiya-virus-sv40-vav-vaksinite-im/132763 SvobodnoSlovo.eu
Pfizer „избрали да не казват“ на регулаторите за наличието на ДНК от маймунския вирус SV40 във ваксините им

Високопоставен служител на Health Canada (здравното министерство на Канада) твърди, че фармацевтичният гигант Pfizer е взел съзнателно решение да не информира регулаторите, че неговата иРНК ваксина срещу Ковид-19 съдържа ДНК последователност от Simian Virus 40 (SV40).

SV40 е съкращение от английски за маймунски вакуолиращ вирус 40 или маймунски вирус 40, който се среща както при маймуни, така и при хора. Подобно на други полиомавируси, SV40 е ДНК вирус, който понякога причинява тумори при животни, но най-често персистира като латентна инфекция.

Тази информация се съдържа в имейли между служители от ключови лекарствени регулатори, включително Health Canada, Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) и Европейската агенция по лекарствата (EMA). Информацията е получена чрез искане за достъп до информация от Epoch Times.

На 23 август 2023 г. д-р Дийн Смит, старши научен оценител в отдела за качество на ваксините на Health Canada, пише имейл до колега в FDA за SV40. Health Canada са получили потвърждение две седмици по-рано от Pfizer, че SV40 ДНК последователности присъстват в нейната ваксина срещу COVID-19.

„Pfizer ни съобщи наскоро, че очевидно са избрали да не споменават тази информация на EMA, FDA или HC по време на първоначалното или последващото им подаване“, пише д-р Дийн Смит до колегите си. Той добавя, че информацията е била независимо оповестена публично през април 2023 г. в изследване на американския учен Кевин Маккернан.

Маккернан, експерт по геномика, откри количества ДНК в иРНК ваксините над регулаторния праг, определен от здравните агенции. Д-р Смит пише, че проучването е довело до „въпроси, идващи към агенциите“.

Health Canada не е знаела за присъствието на фрагмент от вируса SV40 във ваксините. FDA и EMA потвърдиха пред Epoch Times, че също не са знаели за неговото присъствие.

Health Canada твърди, че последователността SV40 enhancer/promoter е „остатъчен ДНК фрагмент“ във ваксината срещу Ковид-19 на Pfizer-BioNTech. „Фрагментът е неактивен, няма функционална роля и е измерен под границата, изисквана от Health Canada и други международни регулатори“, се казва в изявление на агенцията.

Това мнение беше оспорено от Кевин Маккернан, първия учен, открил замърсяването с ДНК от маймунския вирус в иРНК-ваксините срещу Ковид, и други учени, включително д-р Филип Бъкхолтс, професор по геномика на рака и директор на лабораторията по генетика на рака в Университета на Южна Каролина.

В отговор на информацията, публикувана от Health Canada, Кевин Маккернан заяви в X/Twitter: „Нито една предишна ваксина в Канада не е била одобрена с такъв замърсител“, каза той.

„Pfizer са уверили, че последователността не е материал за производството на плазмиди“, добави той. „Това е явна лъжа. Не можете да направите плазмиди без промотора за гена за антибиотична резистентност. Той е активен в клетките на бозайниците. Ако не е необходим, защо е там?“

Кевин Маккернан също така отбеляза, че Health Canada са поискали от Pfizer техния протокол за полимеразна верижна реакция (PRC), което според него  означава, че „те самите са извършили нула проверки на това ДНК замърсяване и изцяло разчитат на думата на производителя“.

Опасенията, повдигнати от някои учени за наличието на ДНК в иРНК ваксините, се отнасят до техния потенциал да се интегрират в човешкия геном и да причинят проблеми като рак. Главният хирург на щата Флорида д-р Джоузеф А. Ладапо призова за спиране на иРНК ваксините заради тези рискове.

През март Health Canada заяви в документ, внесен в парламента, че „всякакви твърдения, че наличието на последователността на SV40 е свързано с повишен риск от рак, са неоснователни“.

Д-р Филип Бъкхолтс, професор по геномика на рака и директор на лабораторията по генетика на рака в Университета на Южна Каролина, е започнал научно изследване, за да установи дали има такива рискове. На 23 април той написа в социалната мрежа X/Twitter, че количеството ДНК в иРНК ваксините надвишава границата, определена от регулаторите.

„Да, имаше повече от 10 ng/доза“, написа ученият, позовавайки се на прага, прилаган от Health Canada. – „Сега съм сигурен в това.“

Дори ако количеството на ДНК е било по-ниско, остават опасенията, че прагът е определен за обикновените ваксини, а не за новата технология, използваща липидни нано частици (LNP).

Според д-р Бъкхолтс „границата от 10 ng не е подходяща за LNP капсулирана ДНК“. „Доколкото знам, не е имало проучвания за безопасност за тази ситуация. Това не беше възможно поради съкратената времева рамка по време на извънредната ситуация“, каза ученият.

В имейла си от 23 август до колега от FDA д-р Смит заявява, че Health Canada не разглежда проблемите със SV40 като „спешна рискова тема“, въпреки че изразява опасения за това как новините за SV40 могат да повлияят на предстоящата кампания за ваксинация през есента на 2023 г.

„Би било жалко, ако циркулиращата информация има отрицателно въздействие върху общественото приемане на ваксината тази година или в бъдеще“, пише той.

Въпреки загрижеността си д-р Смит, служителят, отговорен за оценката на безопасността на ваксините, заявява, че регулиращите агенции трябва да работят за насърчаване на Pfizer да „поправи ситуацията“ преди кампанията.

Имейлът на д-р Смит е написан ден след като Pfizer предоставя отговор на Quality Clarifax – искане на Health Canada за допълнителна информация, ако са установени недостатъци в заявленията за клинични изпитвания – свързани с промотора SV40.

На 29 август старшият биолог на Health Canada д-р Уол пише имейл до д-р Ву, старши оценител в канадското здравно министерство. Той заявява, че не трябва да информират Pfizer за взаимодействието си с EMA и американската FDA за SV40: „Те не изглежда да се интересуват много в този момент“.

След това д-р Уол добавя: „Въпреки това ние не можем да не кажем нищо. Моля, вижте следния текст, който Джули и аз написахме.“ Той изпраща чернова на отговора до Pfizer.

Същия ден д-р Уол също пише имейл до д-р Ву с чернова на въпросите, които да бъдат изпратени на Pfizer. Те включват следното изявление: „Health Canada ще продължи да работи с международни регулатори – партньори за постигане на хармонизация по отношение на отстраняването на тези секвенционни елементи от плазмида.“

Pfizer не са отговорили на запитването за коментар от The Epoch Times. Коментирайки замърсяването с ДНК, Health Canada повтори предварително заявената си позиция по въпроса. „Въз основа на своята оценка на данните и научната информация за ваксината, Health Canada заключи, че съотношението риск/полза продължава да подкрепя използването на ваксината на Pfizer-BioNTech“, заяви говорителят Анна Мадисън.

Д-р Дейвид Шпайчър, канадски вирусолог, потвърди констатациите на колегите си Кевин Маккернан и д-р Бъкхолтс с изследване на канадски ваксини на Pfizer. Той отбелязва, че докато Health Canada отхвърля ДНК фрагментите като биологично неактивни и без функционална роля, те са оценени като достатъчно важни, за да бъдат обсъдени с други регулатори в публикуваните имейли.

„Знаем от тестването на няколко флакона, че нивото на усилвателя SV40 в бустера XBB.1.5 е на подобни нива като другите ваксини на Pfizer срещу Ковид, което го прави също толкова проблематично“, каза той. – „Pfizer не е изчистила ваксината, но регулаторите, за съжаление, са по-загрижени за усвояването на ваксините от населението, отколкото за рисковете за здравето от тези ваксини.“

https://obektivno.bg/

2 Коментара

На сайта на американския лекар д-р Меркола

преди 2 седмици

Пък има сега статия за откриването от водещи учени генетици на големи количества ДНК във "ваксината" на Файзера , и то ДНК от опасен енхасер/ промотор от маймунски онковирус SV40...Дали ще излезе Кунчевци, мунчевци всЕкви неграмотни СЗО корпоративни местни боклуци да се извини на населението за продажността, некомпетентността и корумпираността си...

Коментирай

Поправка

преди 2 седмици

На сайта а на д-р меркола всъщност е инфото за прион- подобната природа на спайк протеина, кодиран ГМО иРНК на Файзер и връзката с тежките неврологични увреждания от нея

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.