Препикано мушкато

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/prepikano-mushkato/8831 SvobodnoSlovo.eu
Препикано мушкато

Борисов е болен човек. Той вярва, че българите и дори чужденци ужасно много се вълнуват от неговата особа. Истината е, че от месеци насам, откакто му измъкнаха кокала от устата, той прилича на препикано. „На мислещо мушкато“, както би допълнил великодушно Сан Антонио, за когото Борисов не е чувал никога.

И понеже „мислещо мушкато“, макар и препикано, Борисов решава да изиграе изгубена Станка от известната ни пиеса. Само че няма да го похитят, а ще се яви да му „снемат сведения“ в полицията във връзка с дело срещу негов министър от първия кабинет на ГЕРБ.

Може да ме задържат и да не изляза жив“, изплака горко Борисов.

Може, не е да не може. Борисов знае, защото по негово време десетки хора бяха задържани, лежаха по арестите без присъди и без повдигнати обвинения дори. Поръчваше ги, а Цацаров и Гешев му „услугваха“ с прокуратурата. Пеевски помагаше с МВР, ДАНС, НАП и други структури, за да бъдат „размазани“ тези, които му отказваха да плащат такса „сигурност“ или не харесваха стила му на управленец.

Експремиерът разсъждава по този начин и затова допуска, че може да не излезе жив. Той не вярва, че има хора, които са възпитани и научени на други неща и изповядват ценности, които се опират на закона. Това му е непознато. „Гепи и размажИ“ – това е синтезът на неговата „философия“.

Борисов, не е толкова страшно. Преди време ти каза: „адвокати на мафията стават борци срещу корупцията“, но сега ще наемеш някои от тях и те ще те защитават в съда. Защото имаш права. Не е като по твое време. Но за всеки случай се кръсти, кръсти се усилено да не те стигне това, което си сторил на мнозина.

Емил Азар

Frognews.bg

 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.