Само крачка дели Линда Петкова от българско гражданство

Всеизвестен факт е, че тя е от Канада, но от години живее тук със семейството си

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/samo-krachka-deli-linda-petkova-ot-balgarsko-grazhdanstvo/117981 SvobodnoSlovo.eu
Само крачка дели Линда Петкова от българско гражданство

Всеизвестен факт е, че тя е от Канада, но от години живее тук със семейството си

Линда Петкова вече е на крачка от българско гражданство, след като наскоро молбата й е била разгледана и одобрена от Съвета по гражданството. След даването на зелена светлина, е нужно само да бъде издаден указ, каквито са правилата.

 

Преди повече от година Петкова лично сподели, че кандидатства за българско гражданство. В социалните мрежи тя публикува на 2.02.2022 г. документ за владеене на български език, който е сериозно изпитание за всеки чужденец. Именно сертификатът е един от задължителните документи, необходими за получаването на българско гражданство.

 

След като е минала година и половина, за да стигне молбата на Петкова до Съвета по гражданство, става ясно, че не е използвала връзки и не е упражнявала натиск или влияние чрез съпруга си за ускоряване на процедурата. Всеизвестен факт е, че тя е от Канада, но от години живее тук със семейството си.

 

Линда споделя, че когато пристигнала в България не знаела и дума от езика ни, но много искала да си говори с баба му, за да научи от нея интересни рецепти. Бабата на Кирил Петков – Райна и дядо му Богдан от Дупница били начални учители. Съседи ги помнят като много работливи и общителни хора. Твърдят, че Петков прилича на баба си дори физически.

Източник: Уикенд

1 Коментара

Само като видя татуиран човек,

9 months before

още по-зле - жена, веднага ми става ясно що за птица е. В случая една ненормалница има за съпруг психично болен индивид и още не го е напуснала. Уикенд, сър))

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.