СЪРДЕЧЕН УДАР! КАКВО ДА НАПРАВИМ? ▪️

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/sardechen-udar-kakvo-da-napravim/130949 SvobodnoSlovo.eu
СЪРДЕЧЕН УДАР! КАКВО ДА НАПРАВИМ? ▪️

СЪРДЕЧЕН УДАР! КАКВО ДА НАПРАВИМ? ▪️
Замисляли ли сте се някога за това? Сам си и получаваш инфаркт..... Какво ще правиш тогава?
Един рядко добър пост, който може да бъде споделен:

▪️1. Нека просто кажем, че е 17:25 ч. и шофираш към вкъщи след необикновено тежък работен ден.
▪️2. Наистина си уморен и разочарован.
Изведнъж започват болките в гърдите... Чувстваш се, сякаш те намушкват в гърдите и сърцето. Само на няколко км от най-близката болница си...
▪️3. За съжаление не знаеш дали ще успееш..
▪️4. Може да сте правили обучение за сърдечен масаж, но човекът, който е правил урока, не ви е казал как да си помогнете.
▪️5. Как се преживява инфаркт, когато си сам??? Човек, който се чувства слаб и чието сърце бие бързо, има само 10 секунди преди да загуби съзнание.
▪️6. Можете да си помогнете като кашляте многократно и много силно!
👉 Дълбоки вдишвания преди всяка кашлица.
👉Кашлицата трябва да се повтаря всяка секунда, докато пристигнете в болницата или докато сърцето ви започне да бие нормално.
▪️7. Дълбокото дишане дава кислород на белите дробове, а движенията на кашлицата подобряват сърцето и кръвообращението Сърдечното налягане помага и за възстановяване на нормалния сърдечен ритъм.
▪️8. Кардиолозите казват, че ако един човек получи това съобщение и го предаде на 10 души, можем да спасим поне един живот.
▪️9. Вместо просто да публикуваме вицове, с това послание помагаме за спасяването на животи като го разпространяваме

Facebook

3 Коментара

Ха-ха-ха

преди 4 седмици

Това за кашлянето много се съмнявам да е истина, а също някой да успее да се контролира при такива болки. Затова е необходимо да работите за превенция - следете си кръвното налягане радовно, лягайте рано и ставайте рано, спортувайте кардио упражнения поне по 30м на ден, отслабнете, спрете алкохола и цигарите, не преяждайте, консумирайте повече плодове и зеленчуци. Това, че в момента не сте в болница не значи, че не сте болни.

Коментирай

Албена

преди 3 седмици

Благодаря за ценната информация. И други са споделяли същите наблюдения и то по повод на самите себе си.

Коментирай

Maria

преди 1 седмица

Моля Ви, не разпространявайте подобни опасни митове!!! Тази информация не почива на никакви медицински факти! По-скоро прочетете как Парамедици и специалисти в спешната медицина са коментирали точно този текст : https://www.facebook.com/photo/?fbid=122170365242022657&set=a.122144761556022657

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.