След публикация: ДАНС нахлу в „Индустриални зони”

От АДФИ са открили дублиране на две пречиствателни станции

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/sled-publikaciya-dans-nahlu-v-industrialni-zoni-3/132227 SvobodnoSlovo.eu
След публикация: ДАНС нахлу в „Индустриални зони”

От АДФИ са открили дублиране на две пречиствателни станции

След публикация в медии на 11-ти април, спецагенти на ДАНС нахлуха в Национална компания „Индустриални зони” ЕАД (НКИЗ) за извършване на проверка. Информацията е потвърдена от анонимен служител на родното ФБР.

Към момента липсва официално оповестяване на акцията и резултатите от нея. Агентите извършват обстойна проверка в холдинга, който изгражда индустриални паркове, управлява такива индустриални зони и иновационни центрове във връзка със скандала за дублиран строеж на пречиствателна станция.

Според малкото налична информация по случая, в държавната компания (която е 100% държавна собственост) одитори от Агенция „Държавна финансова инспекция” (АДФИ) открили дублиране на две пречиствателни станции, като едната от тях не е въведена в експлоатация, но от НКИЗ създават втора със същите параметри, което изглежда като източване на държавни средства. Именно заради това са се захванали от ДАНС със случая.

Скандалните случаи са по времето на управление на директорката Антоанета Петрова Иванова-Барес, която „блесна в медиите“ с покупка на златни кюлчета, както и на луксозни маркови дрехи и купони по кръчмите с държавните пари, управлявани от нея.

Източник: narod.bg

 

1 Коментара

БАЙ МЕДО ГУМАДЖИЯТА

преди 1 седмица

Наблюдавайте резултата от данданията. Зеро...Мацката пак ще се върне при църковните мишки. Или ще бъде наказана с повишение и мъмрене. Но няма да има кюлчета. Егати тъпата слива.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.