СРИВ: Виктория Василева аут от шефското кресло в НС

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/sriv-viktoriya-vasileva-aut-ot-shefskoto-kreslo-v-ns-4/138408 SvobodnoSlovo.eu
СРИВ: Виктория Василева аут от шефското кресло в НС

Виктория Василева от „Величие” ще изгуби статута си на заместник-председател на парламента. Искането за отстраняването ѝ предвид разпадналата се парламентарна група на партията се забавя умишлено заради преговорите с други формации за третия мандат.

Василева, която от една седмица е с охрана от НСО заради заплаха за убийство, ще продължи да ползва гардовете на спецслужбата, дори и ако статута й бъде променен. Заплахата пък идвала, по думи на гардове, пожелали анонимност, от собствените й съпартийци. Затова тя ще продължи да бъде пазена от НСО, категорични бяха от състава на службата.

Причината е, че народен представител има право без значение дали е част от група или е независим, да ползва служебна охрана, ако срещу него има отправени заплахи за живота му.

Виктория Василева, която в момента е зам.-шеф на парламента, внезапно се оказа независим депутат, след като заради дрязгите между началниците на „Величие” Ивелин Михайлов и Николай Марков, формацията се разцепи и вече депутатите са свободни електрони.

Тя по правилник трябва да освободи мястото на вице на Рая Назарян, тъй като независимите нямат право да имат нито заместници на началника на парламента, нито председатели на комисии, каквито се говори, че идната седмица ще се създават в парламента.

Заради преговорите, които се мълви, че ИТН са инициирали между всички малки партии за нов кабинет, оставката на Василева от високото кресло изобщо не била поставяна на дневен ред. Напротив – към нея били отправяни сериозни оферти за участие в бъдещо правителство, въпреки че отношенията й с депутатите на Слави Трифонов не са никак розови.

Бившата седесарка и възпитаница на Христо Бисеров как да върти политиката била повече от алчна да е част от нов кабинет, признаха депутати, отвратени от поведението й първо към поканите на ГЕРБ, после и към тези на ДПС.

Заради близките си отношения с Йордан Цонев Виктория Василева била уверявана постоянно, че за нея няма да има скорошна оставка от поста на зам.-шеф на събранието, нито щяла да понесе щети заради разпадането на „Величие”. Именно с нея си говорели депутатите на ИТН, които искали третия мандат, тъй като тя била единствената обръгнала в партийните дела извън останалата група на вече разпадналата се партия „Величие”.

Източник: narod.bg

 

3 Коментара

ГУРУ

1 month before

Групата на "ново начало" я очаква заедно с неполковник Марко 🤣🤣🐷 Ще бъдат прасета до прасета, кой от кой по-олигофрен!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.