Венелин Петков започна работа в Антикорупционния фонд

Журналистът е член на борда на НПО-то, връчва награди

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/venelin-petkov-zapochna-rabota-v-antikorupcionniya-fond/123484 SvobodnoSlovo.eu
Венелин Петков започна работа в Антикорупционния фонд

Журналистът е член на борда на НПО-то, връчва награди

Бившият директор на новините в Би Ти Ви Венелин Петков е намерил ново поприще. Журналистът е започнал работа в Антикорупционния фонд, и то като член на борда на НПО-то.

За новото работно място на популярния преди години тв водещ се разбра от тазгодишната церемония по награждаване на победителите в конкурса „Червена линия 2023 – награди за журналистика срещу корупцията“. Анонс от събитието е качено на фейсбук страницата на АКФ, като освен победителите, подробно е описан и съставът на журито.

Част от журито е именно Венелин Петков, представен като член на борда на Антикорупционния фонд. 

Конкурсът „Червена линия“ за журналистика срещу корупцията се организира с подкрепата на Фондация „Америка за България“.

Журналистът напусна Би Ти Ви през 2020 г. Две години по-късно разкри, че работата на телевизията систематично е била подлагана на политически натиск от страна на бившите управляващи от ГЕРБ в периода 2014-2020 г. След това Петков започна работа като учител в частно училище. Той дори се кандидатира за генерален директор на БНТ, но не успя да спечели конкурса. Преди два месеца пък името му отново се завъртя в медийното пространство – слуховете го върнаха в Би Ти Ви на мястото на напусналия директорския пост в новините Антон Хекимян. 

Източник: lupa.bg

 

5 Коментара

Посетител

преди 4 месеца

Той си е сороспия. "Сите сороспии заедно!".

Коментирай

Червената шапчица

преди 4 месеца

Липсата на унифициран подход и схващане по отношение на теории­те за медиите и демокрацията създава възможност за интердисциплинарен подход и търсене на историческа обосновка за измененията на демокра­цията. Особено в корелация с комуникационно обусловените промени, кои­то детерминират и тенденциите в политиката и връзката граждани–по­ли­тици. Е не е трагично ,че професорът не вижда обратната проекция в развитието на цензурата , но това е животът ,хахахаха.

Коментирай

diet

преди 4 месеца

Антикорупционният фонд също е на хранилката на Сорос.

Коментирай

Фриц Клингенберг

преди 4 месеца

Това е емблематичен пример защо са създадени и съществували трудовопоправителните лагери, като Белене! После ПАК питайте и се чудете.

Коментирай

За протокола

преди 4 месеца

Типична физиономия на ЛИЦЕМЕР, продажник и национален предател.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.