ВОНЯТА НА РИМ…

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/vonyata-na-rim/114624 SvobodnoSlovo.eu
ВОНЯТА НА РИМ…

 

Знам, че за повечето Рим е една романтика, един блян по историята, нещо велико и същевременно желано. Но за мен, за мен това е една покварена робска империя на страданието, мизерията и разврата. Но преди всичко, за мен Рим е воня, воня на разложение и смърт. Как само звучи, „Вечния Град“… Колкото и да сте романтици, реално тоя проклет мегаполис е бил една гигантска Клоака изградена върху милиони животи – поробените човешки същества! Клоака от воня на смърт, болести и разложение.

Знам, че не ви се чете това, гнусно е, искате за Императора в бялата роба и лавровия венец... 

Легионите, на които толкова се възхищавате, били една безпощадна военна машина за унищожаване на цели народи. Смазвали, убивали, опожарявали и поробвали – милиони роби всяка година заминавали за пазарите в Рим, покорени, смазани, загубили свободата си човешки същества. 

Никога няма да сложа легионерската броня, дори по възстановки, никога! За мен това е да убия отново свободата, да съживя робията, майната ви, никога! Нашите предци никога не са имали роби, защото за тях свободата била всичко и да поробиш някого значи да убиеш свободата. Поробването водело до разврат, те са го знаели.

Ето как големия оратор, сенаторът Цицерон описва Вонята, в къщата си на хълма Есквилин в Рим: 

“Слънцето току-що залязло, но все още беше светло и знойно горещо, с лек ветрец, който се носеше от изток - най-лошата възможна комбинация в разгара на лятото, защото разнасяше в квартала вонята на разлагащите се трупове в големи общи гробове отвъд градската стена. Портата на Есквилин е мястото, където всичко мъртво и не заслужаващо подходящо погребение е изнасяно, за да бъде изхвърлено - телата на кучета и котки, коне, магарета, роби, просяци, и мъртвородени бебета, всички смесени и гниещи заедно с битовите отпадъци. Вонята винаги привличаше огромни ята от плачещи чайки и си спомням, че тази конкретна вечер беше особено остра, гранясала и всепроникваща миризма, която човек усещаше с езика толкова, колкото и я попиваше през ноздрите.“ Цицерон

Какво ще кажете? Представяте ли си тази зловонна воня да я дишате и у сещате всеки божи ден от живота си? Само и само да сте жител на Рим! 

Предизвиквам ви да оставите някое смазано от кола куче или коте до двора ви. Не няколко, само едно! В тази жега, само след ден два, то ще се разложи и ще настане такава миризма, която няма да може да изтраете по никакъв начин гарантирам ви! Тези римляни, тези граждани са понасяли вонята от разложението на хиляди трупове на хора и животни през целия си живот, Живели са с тази Воня! 

И тук идва въпроса ви, защо тия всичките човешки трупове са се оставяли да гният в гигантски ями току до града? Защо не са ги изгаряли или погребвали ще кажете? Мили мои, ето тук идват парите! В една робска империя, никога, нищо не е безплатно, всичко е пари… В момента до нас са достигнали милиарди и милиарди римски монети, в музеи, в колекции, по аукциони. Толкова много монети/пари никоя империя не е сякла! Всичко било пари, така и едно погребение струвало скъпо – да купиш парцел на гробищата, да платиш на гробокопачи или да направиш клада, да платиш на жреците еее схващате нали, всичко е пари! Нямало кой да плаща за мъртвите хора, роби, бебета и животни, нали четете по-горе описанието на самия Цицерон. За това всичките тия трупове си гнили на открито.

Имало такава общинска длъжност, събирачи на трупове в Рим. Сутринта събирали труповете от убийства, пиянства, измръзване и глад по улиците в каруци и ги хвърляли в ямите до града – хиляди всеки ден! За тях нямало погребения и ритуали, нямало кой да плаща.

Пръв от нашите забил меч в този гноен цирей Спартак, побеждавал римляните, громял ги, освобождавал омерзените роби. Напразно, не можал да стигне сърцето на тая поквара.

Децебал и Даките опитали да спрат тая алчна воняща машина, напразно…

После гетите нахлули, избивали легиони след легиони, затрили не един император, не могли.

Атила повел народите и станал „Бич Божий“ потъпкал под копитата на коня си цялата империя, но не могъл да унищожи цирея…

Това направил великия Теодор Цар /така си го изписват Теодоррех/ със своите гети и другите свободни народи. Не било достатъчно да смаже самия град. Унищожавал това робско творение из целия италийски полуостров, унищожил го в Галия, унищожил го и в Испания – освободил земята от Атлантическия океан до Адриатическо море. Край, било свършено. 

Същото направили нашите мизийски деди българите с източната част на тая империя, доде пурпурната наметка на императора била под копитата на конете. И живели без пари, без монети векове наред, вече съм ви обяснил защо! Ако не си спомняте, върнете назад темите и прочетете.

Днес в 21 век, отново тази западна империя е обхванала с пипала целия континент! Нейните наследници са живи и стават все по-могъщи. Обричат ви на финансово робство, парите са станали Бог. Покварата и разврата им е навсякъде, а слугите им многобройни. Домогват се до най-ценното, децата ви! Изкореняват се изконни човешки ценности, морал, норми и закони. Нищо вече не важи за тях. Усещате ли Вонята във въздуха българи? Усещате ли разложението и унищожението? Не напразно, първо ни удариха нас българите в сърцето, топим се с по сто хиляди на година, всяка наша ценност завещана ни от дедите е атакувана и премахвана, усещате ли? Кои ще посмеят за пореден път да отстоят свободата си или ще погинем вовеки…

Л. Радев

3 Коментара

Мина

1 year before

Стрела за душата- точно в целта! Благодаря Ви! Затова ни мразят толкова- заради Спартак и Атила, заради християнството, свободолюбивия дух и че не сме били и не сме кръвожадни като тях. Време е да си спомним. Благодаря.

Коментирай

П. Василев

1 year before

Ню Йорк е новият Рим. Империята САЩ е най-бързо УМРЯЛАТА в цялата историята на света!

Коментирай

Иванов

1 year before

Много хубав материял. След падането на Римската империя продължиха английските пирати, които ОТКРИХА и завладяха и колонизираха народите по цялата планета. С тези доказани световни бандити ние отъпелите българи се родеем. Навсякъде четем надписи на английски, чудим се къде да влезем , в маркета или в бигаутлета, много сме хапи, и много ни е лесно с изипей. Слушаме си радио енджой и си пием фрешовете, радост и евроатлантическо щастие.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.