Втори осъден за сексуално насилие срещу дете е акредитиран за Олимпиадата

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/vtori-osaden-za-seksualno-nasilie-sreshtu-dete-e-akreditiran-za-olimpiadata/139897 SvobodnoSlovo.eu
Втори осъден за сексуално насилие срещу дете е акредитиран за Олимпиадата

Австралийският треньор на сребърната медалистка в триатлона за жени е вторият осъден за сексуално престъпление срещу дете, който се появи на Олимпиадата.

Брет Сътън, 65 г., тренира Джули Дерон от Швейцария, която стигна до второто място миналата седмица, побеждавайки Бет Потър от отбора на Великобритания.

Той получи акредитация от Китай и присъства на събитието, където даде интервю за швейцарска телевизия близо до финала. На кадрите се вижда, че той носи олимпийска акредитация и червено яке с китайския флаг и олимпийски кръгове върху него

През 1999 г. Сътън се призна за виновен по пет обвинения за сексуално насилие над 13-годишно австралийско момиче, плувкиня, която той е тренирал. Сътън получи две години затвор, като присъдата беше отложена за три години, съобщи Daily Mail.

Според мотивите на съдията Робърт Хол, Сътън е злоупотребил с момичето по „груб и позорен начин“ и с ролята си на треньор „до непростима степен“.

Той обаче отбелязва, че като национален треньор по триатлон Сътън подготвя редица спортисти за Игрите в Сидни и че те ще „понесат неудобство от неговото отсъствие от сцената“. Затова му дава условна присъда.

В петък нидерландският педофил Стивън ван де Велде се класира на двойките по плажен волейбол на Олимпиадата. Ван де Велде беше осъден на четири години затвор през 2016 г., след като беше признат за виновен, че е изнасилил 12-годишно британско момиче.

29-годишният олимпиец беше силно освиркван при поражението от Норвегия с партньора си Матю Имерс, но въпреки загубата двамата успяха да преминат към следващата фаза.

https://obektivno.bg/

3 Коментара

творец

1 month before

ХИЛЯДОЛЕТНИТЕ ОЛИМПИЙСКИ ИГРИ СЪБИРАЛИ МНОГОХИЛЯДНО МНОЖЕСТВО , И СПОРТИСТИ ЗАМИНА НА МАЙНАТА СИ ПО ГЛОБАЛИСТКИ. ГЛОБАЛИЗМА УНИЩОЖАВА ЧОВЕЧЕСТВОТО.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.