ВЗЕМЕТЕ ИМ ТЕЛЕФОНИТЕ!

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/vzemete-im-telefonite/110628 SvobodnoSlovo.eu
ВЗЕМЕТЕ ИМ ТЕЛЕФОНИТЕ!

 

Басейн в луксозен хотел. Около него са налягали хора на видима възраст между 30 и 40 години. Пият фрапе, говорят си, радват се на почивката.

Около тях са децата им, техните „всичка“. Всяко държи в ръцете си телефон и като хипнотизирано се взира в екрана.

На няколко метра от басейна има детска площадка с пързалки, люлки, катерушки. Никой не играе там. Всички деца са вкопчени в телефоните. 

Родителите им са щастливи. Осигурили са си известно време спокойствие. 

Колко време? Няколко минути? Не. Часове. Децата не отделят очи от телефоните. Тях просто ги няма. 

Тази гледка вече е навсякъде – вкъщи, по градинките, по хотелите, в градския транспорт. Родителите просто отказват да общуват с децата си. Така им е по-лесно

Според психолога д-р Стоян Везенков все повече деца са зависими от устройствата, а симптомите на тази зависимост наподобяват аутизъм. 

Такива деца възприемат света само през екраните. Те не могат да общуват нормално с хора. За тях светът е само поредица от бързо сменящи се картинки.

Интелектуалното им развитие остава на възрастта, на която са започнали да прекарват повече време с телефона си, отколкото в общуване с хора.

А в мозъците им настъпват необратими увреждания. 

ТОВА ЩЕ СВЪРШИ ЗЛЕ.

Отглеждате поколение от болни хора. 

Осъзнайте се и им вземете телефоните, преди да е станало твърде късно.

Иво Сиромахов 

1 Коментара

Иванов

преди 11 месеца

Това се мъчих да обеснявам на моите внуци, на 8 и 10 години. Това не го разбира и майка им. В Китай има вече специални болници, където лекуват децата от това пристрастяване, което е действително много вредно за мозъка. Вредно е и за мозъка на младежите и на възрастните. Това е национален въпрос, на който никой не обръща внимание, който е по- страшен от тютюнопушенето. Но целта е духовната деформация. И аз прахосвам часове пред компютъра, но единствено за да се образовам.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.