Защо японците са толкова различни:

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/zashto-yaponcite-sa-tolkova-razlichni/126880 SvobodnoSlovo.eu
Защо японците са толкова различни:

Защо японците са толкова различни:

1. От първи до 6 клас се преподава предмет „Пътят към здравия разум“, от който учениците се учат на цивилизовано поведение и здрав разум!

2. Няма повторили ученици от първи клас до 7 клас, защото целта е образование и прилагане на принципи, а не образование и съхранение на информация!

3. Въпреки че японците се считат за най-богатите хора в света, не наемат домакини или детегледачки за отглеждане на деца, родителите са отговорни преди всичко за образованието на децата!

4. Японски ученици, ежедневно, в продължение на 15 минути, почистват в училищата си заедно с възпитатели, учители и преподаватели, което довежда до появата на скромно поколение и внимателно към феномена чистота и хигиена!

5. Всеки японски студент винаги си има четка за зъби и си мие зъбите след хранене. По този начин той се учи от ранна възраст как да се поддържа хигиеничен!

6. Учителите се хранят 30 минути преди учениците, за да се уверят, че храната е добра и не е развалена, защото ученикът се смята за бъдещето на страната и трябва да бъде защитен!

7. Човекът събиращ боклук в Япония е известен като „санитарен инженер“ и има заплата от 5000 до 8000 долара. За да запълни тази позиция, кандидатът трябва да премине писмен и устен тест!

8. Забранено е използването на мобилния телефон във влакове, ресторанти и обществени места със затворени пространства и мобилният телефон трябва да бъде настроен на режим "здрав разум", който е много важен за тях!

9. Ако отидете в шведски ресторант на шведска маса, ще видите, че всеки слага в чинията си толкова, колкото му е необходимо, не го хаби, не оставя остатъци в чиниите си!

10. Средното закъснение на влака годишно е 7 секунди.

Споделено от интернет

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.