ЖЕНСКАТА ИЗНЕВЯРА – ПРИЕМЕТЕ НЕИЗБЕЖНОТО!

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/zhenskata-iznevyara-priemete-neizbezhnoto/133236 SvobodnoSlovo.eu
ЖЕНСКАТА ИЗНЕВЯРА – ПРИЕМЕТЕ НЕИЗБЕЖНОТО!

 

Тривиалната драма - Той открива, че „приятелката“ му изневерява. Разбира се, с какви ли не официално „смекчаващи вината“ обстоятелства – била е скарана с него, била е гневна, разстроена, пияна (!), изневерила му е с бившия си, с което едва ли не рогоносеца сега се опитва да се утеши.

Човекът е в шок и то дълбок. Разбира се, че му съчувстваме, боли го човека, съжаляваме го. Но, за да го разтърсим и извадим от болезнения шок, за да се озове в реалността да му зададем следния въпрос. 

- Защо точно е изненадан и шокиран? Изневерявала ли е например някоя мюсулманска съпруга от порядъчно патриархално семейство, за която сте се оженили като девствена?

Не, оказва се, че е бил измамен от обикновена, съвременна бяла жена с десетки мъже зад гърба си, която периодично е дружала с весели компании с пиячка и купони, „като всички останали“. Коя точно му беше „приятелката“? Която се е съгласила на неангажиращ секс, без задължения и дори без ясно дефинирани планове за раждане на дете. Така че, защо се учудваш, момко? Случилото се е нещо съвсем естествено.

Пуснахме нашите жени, и те се разхождат без надзор, като кози из градините, сред множество пръчове, които се мотаят наоколо. Периодично прибягваме до тях, за да им дръпнем малко вимето и да ги почерпим със сладко морковче, и ... да ги оставим без надзор. С наивната надежда, че ще си пасат кротко в самота, където трябва и както трябва и няма да дадат вимето си на друг, освен на нас и няма да си вкусят от чуждите моркови.

Бил съм пет пъти в Турция и знам, че в селските райони младите булки не ходят сами до магазина дори за 10 минути - обикновено са придружени от свекървите си. Това е краен вариант, но сред всички народи в Ориента, най-малкото е абсолютно недопустимо, сама, млада жена да стои в една стая с непознат, освен ако не е дете, или старец. Там веднага се задейства презумпцията за вина, така че автоматично възникват сериозни проблеми с нейния съпруг, баща, братя и за самата нея, както и за непознатия мъж. И затова нито тя, нито той ще допуснат това съзнателно, или случайно.

„Какви хубави и скромни жени имате!” - Веднъж изразих наивното си възхищение пред един възрастен турчин, когото познавах от България. - „Очевидно е, че при вас моралните, плахите, срамежливите девойки дори не биха погледнали непознат...“

„Ти си глупак - отговори ми той. - Всички жени са еднакви навсякъде. Те са неуправляеми и безрасъдни. Просто ние, мъжете знаем това много добре и не откъсваме очи от тях. Оставяте собствените си жени да се разхождат свободно. И после ги ругаете. Така че, ако вие, европейските мъже, не бдите за собствените си жени, тогава защо обвинявате жените? Това е смешто и грозно!”

Резюмето е следното:

Днес средният бял мъж не може да обуздае една бяла жена. Тя няма да стои в един дом, само за да ражда и да кърми, а просто ще избяга при друг, при който ще има свобода. Късно е, онези патриахални времена отминаха. Може би, с твърде рядкото изключение на някоя случайно родена, като мъдра и умна жена, която сама ще види ползите от това да живее като уважавана майка на семейство. При което, той ще е успял да си намери достойна половинка, с която да не се страхува да се предаде изцяло в ръцете и. Но, не се виждат вече толкова щастливи прецеденти в нашето обкръжение.

Какво може да се направи, за да се спаси от такъв съкрушителен шок, който преживява въпросният приятел? Първоначално да се настрои към женското блудство, като към вече стабилна културна институция и почти гарантиран факт от нейната биография. И съответно, да научим синовете си, незабавно да изчистят от главите си романтичните глупости от приказките и телевизионните сериали, както например от рекламите за наркотици и алкохол.

Реалистично е, най-малкото да проверят децата им дали са от тях. И задължително да направят генетичен тест, за да не храните отроче от непознати. Е, или ако ще храните, направете го като осъзната полза, или благотворителност. Както е известно, делът на децата от други мъже сред нищо неподозиращите "бащи" в белите страни, според различни статистически данни, варира от 15 до 25%.

Няма какво повече да се направи. Така че си струва да демонстрирате уважение към целомъдрието, както и верността и да се доверите на женския морал, след като, може би тези случаи ще работят най-много от три на хиляда, но не се надявайте много. Изхвърлете тази най-вредна химера на наивна мъжка надежда на бунището на историята. В името на спасяването на крехката си мъжка психика. 

В крайна сметка, наистина някои мъже с крехка психика се самоубиват. В криминалистическата си практика бях свидетел поне на дузина случая на мъже самоубийци, заради женска изневяра.

Жалко за мъжете, които не са осъзнали, че никога не трябва да допускат съдбата им да се решава от това, какво ще сложи една жена в онази си работа...

Светослав Атаджанов

1 Коментара

****

преди 1 седмица

Браво за статията! Крайно време е българските мъже да свалят розовите си очила. Трябва да спрем да се залъгваме, че след като вземеш жена за съпруга и занулиш пробега й, тя ще стане порядъчна и ще те обича и уважава цял живот. Веднага в нейните очи ще изглеждаш като глупак, защото други преди теб са я ползвали като отходна тръба и са я захвърляли като използвана салфетки, а ти си я взел за съпруга. Коя ще уважава такъв мъж, който сам не се уважава.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.