Знаете ли защо все по-често ще чувате, че няма нужда да се учат класиците?!

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/znaete-li-zashto-vse-po-chesto-shte-chuvate-che-nyama-nuzhda-da-se-uchat-klasicite/116585 SvobodnoSlovo.eu
Знаете ли защо все по-често ще чувате, че няма нужда да се учат класиците?!

Знаете ли защо все по-често ще чувате, че няма нужда да се учат класиците?! Защото те пречат на съвременните бездарници да лъжат читателя, че чете нещо свястно.

Класиците отдавна са разнищили и то талантливо, трогателно и в дълбочина големите проблеми на човечеството. На техния фон днешните логорейници са сиви и скучни като тротоар. Автори еднодневки. Ако не сте чели класиците, няма да научите нищо за красотата на езика, за дълбочината му.

Няма да се замислите защо днес той е по-беден и празен откъм сложни понятия. Ако не сте чели класиците, няма да знаете колко мерзък и колко велик може да бъде човекът. Ще се прозявате на скучните прояви и диалози на съвременния скопен духовно и политкоректен паразит консуматор. Да заявите, че децата ви не разберат езика на класиците, означава признание за деградация. За вашата собствено и тази на гена ви.

А от това трябва да се тревожите силно, защото оставяте нефелно поколение, което няма да може да извоюва собственото си съществуване, камо ли на това на внуците ви.

Росица Бакалова

1 Коментара

Бен

преди 7 месеца

Проблемът далеч не е само в езика. Класиците имат класически идеи и разбирания, а те вече са грешни. При класиците няма фей, който да се навърта около Пепеляшка, 10 негърчета са 10 негърчета а не "те" и турчинът не "присъства" над бащиното огнище.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.