100 БЪЛГАРСКИ "ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ" ПИСАЛИ ПИСМО…

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/100-balgarski-intelektualci-pisali-pismo/54349 SvobodnoSlovo.eu
100 БЪЛГАРСКИ "ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ" ПИСАЛИ ПИСМО…

От медиите стана известно, че група интелектуалци излезли с отворено писмо с призив ПП-ДБ и ГЕРБ да се прегърнат и да направят правителство. Защо, според тези уж загрижени умници ни трябва спешно редовно правителство? Целта е една и е написана точно в последната част на възванието:

"Парламентът и правителството да окажат реална помощ на Украйна в борбата ѝ срещу руската агресия, заедно с приемане на национална инвестиционна програма за ускорено модернизиране на нашите въоръжени сили и отбранителна индустрия."

Преди това в писмото пише:

"Бруталната война, която режимът на Путин води срещу Украйна, е опит за налагане на нов ред и хегемония на Русия в Източна Европа и ясно показва, че широки слоеве на българското общество са подвластни на подплатената с щедри финансови средства руска пета колона, която има за цел да ни отклони от европейския път."

Излишно е да се казва и доказва, че това "писмо" е поръчано отнякъде. Самият факт, че в списъка са такива познати ЕнтелЕгенти като Нойзи, Красен Станчев, Велизар Шаламанов, Васко кръпката, Евгений Михайлов и куп още музиканти и журналисти показва, че възванието не е писано в защита на българските национални интереси, а в полза на НАТО, ЕС и най-вече в полза на геополитическите интереси на необританската империя.

Както винаги става напоследък, интересите на България и българите са без никакво значение. Няма и как да бъде иначе. Поне 80 от 100-те интелектуалци откровено ненавиждат родината и сънародниците си. Смятат ги за ганьовци и простаци. За това и изобщо не се притесняват да изпратят на фронта в Украйна малко такива ганьовци и простаци…тъй и тъй не ги броят за хора.

Тези тенденции не са от вчера. Кликата, самообявила се за национален елит, представлява смесица от политици и бизнесмени. Около тях се тълпят на просия за постове и пари всякакви отрепки, представящи се за интелектуалци, които отдавна нямат общо с народа си, както нямат общо и политиците и бизмесмените. НОколо тях се тълпят на просия за постове и пари всякакви отрепки, представящи се за интелектуалци, които отдавна нямат общо с народа си, както нямат общо и политиците и бизмесмените. Но, да се върнем на писмото.

Освен от музиканти и журналисти то е подписано и от доста университетски преподаватели.

Това не бива да ни учудва. Тези "казионни интелектуалци" в огромната си част отдавна са превърнати в послушни чиновници. Прогресивният дух, който винаги е бил символ на интелектуалеца, у тях напълно липсва. Също и в университетите ни духът на Gaudeamus igitur отдавна не съществува. Превърнати са в родово-партийни хранилки, произвеждащи дипломи.

Такива образоват децата ни и България е в това зловонно блато и заради тях. Те са готови да подпишат всичко, стига да се подмажат я на политик, я на бизнесмен, а още по-добре направо на големите братя от Брюксел и Вашингтон.

В този смисъл нищо чудно, ако им обещаят някое проектче или грантче, утре 199 такива "интелектуалци" да подкрепят коалиция между Емили-то и Ааазис...примерно.

Така стоят нещата и от ден на ден става ясно, че без бой у нас вече нищо не може да се промени!

Иван Спирдонов

3 Коментара

Червената шапчица

преди 1 година

За тия, Богомил Бонев написа - Господи, прости им! Те не знаят какво правят. А, ако знаят, са за презиране. ---- И интелектуалецът Кръпко Васката се е фотнал – любимец на цял народ, особено на мен, кръстен така лично от Милена Върбанова.

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 година

Този списък да се изпрати директно на сводниците и при необходимост долуподписаните директно на околовръстното да изкарат някой лев от турските тираджии…

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.