Адът „България“: Лекари-убийци печелят от смъртта на онкоболни (РАЗСЛЕДВАНЕ)

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/adat-balgariya-lekari-ubiyci-pechelyat-ot-smartta-na-onkobolni-razsledvane/54314 SvobodnoSlovo.eu
Адът „България“: Лекари-убийци печелят от смъртта на онкоболни (РАЗСЛЕДВАНЕ)

Лекари-убийци, които пробутват ментета, вместо скъпоструващи лекарства на свои пациенти с онкологични заболявания, попаднаха в капана на журналистическо разследване, които показа друго, изродено лице на България, каквато никой от нас не иска и да познава.

ЗА КАКВА ТЪРГОВИЯ СЪС СМЪРТ СТАВА ДУМА

Един пациент с онкологично заболяване, започнал най-напред лечението си в чужбина с лекарствения продукт „Кейтруда“, а след това продължил терапията си в наша болница, забелязал през последните месеци, че след вливанията на същия лекарствен продукт липсвали характерните симптоми – отпадналост, уморяемост и безсилие.

И не виждал характерните мехурчета в системата при наличието на лекарство. Така пациентът започнал да се съмнява, че при някои вливки не се използа лекарството „Кейтруда“.

Споделил това със съпругата си. Но тя възкликнала: „Ти си луд! Как ще се случи такова нещо?!“ После пациентът споделил това със свой приятел – лекар. И той му казал същото. А след това мъжът започнал да се съмнява в своите усещания и възприятия.

До мига, в който разбрал, че провеждам журналистическо разследване по тази зловеща тема. Дойде при мен, сподели съмненията си, но… аз не му казах, че е луд.

Така започва текста на тв легендата Валя Ахчиева за лекари-убийци, които печелят на гърба на хора между тоя и оня свят…

Заради ужаса омбудсманът Диана Ковачева е подала сигнали до няколко институции, които да разплетат кошмарната далавера, платена с цената на човешки животи.

Ето какво съобщи Ковачева в своя фейсбук:

Cезирах главния прокурор Иван Гешев, служебния министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев и вр.и.д. управител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) д-р Йорданка Пенкова по повод журналистическо разследване и жалби за нарушени права на пациенти с онкологични заболявания и компрометирането на тяхното лечение.

Става въпрос за разследването на Валя Ахчиева „Пътеводителят: Търговия със смърт?“, в което се твърди за порочна схема за неприлагане на онкоболни хора на скъпоструващи лекарства, заплащани от НЗОК, и липсата на ефективен контрол, за което поисках проверки.

Подчертах, че възможността прилагането на пациент на скъпоструващ лекарствен продукт, и заплащането му от Националната здравноосигурителна каса да бъде отчетено повече от един път в Системата за верификация на лекарствата, без това да бъде проследено и да последва реакция от контролните органи, създава реални предпоставки лекарствени продукти на практика да не бъдат приложени, с което не просто грубо се нарушават права на гражданите като пациенти и здравноосигурени лица, а и е възможно да се стигне до телесно увреждане или смърт.

Обърнах внимание на сериозността на изнесените твърдения, защото се отнасят за особено уязвима група, каквито са онкоболните пациенти, за които е решаващо навременното и ефективно лечение.

Посочих още, че освен конкретните случаи с лекарствения продукт, обект на журналистическото разследване, липсата на ефективен контрол създава основателни притеснения, че изнесеният в предаването случай не е единичен и посочената схема е възможно да се прилага и за други скъпоструващи лекарствени продукти, от което да произтекат изключително неблагоприятни последици в здравната сфера на неограничен брой лица.

Подчертах, че ако при онкологично болен пациент не е приложено животоспасяващото лекарство или лечението му бъде прекъснато и не е приключено съобразно лекарското предписание, съществува реален риск това да има фатален край за него.

narod.bg

6 Коментара

Иванов

преди 1 година

Многократно вече писах, че цялото ни общество е деградирало необратимо със задължително фатални последици.В настоящия момент всеки дърпа чергата към себе си като задължава най-бедните да плащат фактурата. Това се отнася и до чуждите търговски вериги и банките.И както вървят нещата, както ни предупредиха и някои икономисти до края на тази и на следващата година картината ще става все по- трудна и по- безнадеждна. Тъпакът Бойко ли ще реши проблемите, които той, ковито и войната в Украина между Запада и Русия създадаха за нас като на безпомощен добитък. Вече трябва да избираме между войната и глада, макар, че никой не ни и пита. Всичко това гарнирано дебело с евроатлантическата ни принадлежност и сиропирано с т.н. евроатлантическите ценности, понятие без грам съдържание.

Коментирай

Генчо Гунчев

преди 1 година

Вчера пак убиха възрастен мъж в "Пълмед". Седем години, седем операции, седем трупа! Това са хора, които познавам!!! Имам въпрос: Допустимо ли е да се отстрани жлъчката на човек над 80? Седем умряха на втория ден!: Колко струва клиничната пътека от Здравната каса и колко взимаме от чиляка?

Коментирай

Пешо

преди 1 година

Колко ли струва подобно лекарство продадено на ''частно'' на пациент, понеже го няма в търговската мрежа например?

Коментирай

творец

преди 1 година

Свободно слово,,,,може и да не публикувате,,,,, Защо не направите разслдване за лекарствата против Ковида....

Коментирай

Зелена брада

преди 1 година

Не рИвете сега! Овчедушно мълчахте, как все повече милиони се наливат в сбърканата ни тъй наречена "здравна" система, без аналог в ЕС, където пациентите си доплащат над 50 % от лечението. Мълчахте когато превърнаха болниците в "лечебни заведения" - ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА. Мълчахте, когато въведоха тъй наречените болнични "пътеки", които за пунта мара за вземате на пари, а не за лечение. Мълчахте, когато "елита" на здравеопазването станаха милионери на ваш гръб. Мълчахте, когато мафиоти в бели престилки печелеха от ваксини, лекарства, обществени поръчки. Сега рИвете.... Благодарете на Бога, че още се намират и достойни ХОРА-лекари, иначе населението на тази територия е обречено......

Коментирай

Зелена брада

преди 1 година

НАРОДЕ?!!!!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.