Арсеналът на йеменските хуси вече е попълнен и с хиперзвукови оръжия

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/arsenalat-na-yemenskite-husi-veche-e-popalnen-i-s-hiperzvukovi-orazhiya/137764 SvobodnoSlovo.eu
Арсеналът на йеменските хуси вече е попълнен и с хиперзвукови оръжия

Хиперзвука е в ръцете на враговете на САЩ. Основният проблем на Вашингтон дори не са Кинжалите. Още по-сериозно е...

И така, хусите имат хиперзвукови оръжия. Колкото и фантастично да звучи, подобен разказ не слиза от първите страници на световните медии. И самите хуси потвърждават информацията, като информират за директни удари. Западът се опитва да накара ситуацията да изглежда така, сякаш Русия е предала „Кинжалите“ си, или техните еквиваленти на хусите. Но в светлината на всичко, което се случва, „Кинжал“ е само част от проблема на САЩ. В крайна сметка залозите са много по-големи.

Арсеналът на йеменските хуси вече е попълнен и с хиперзвукови оръжия. Именно те наскоро удариха израелски кораб, чийто маршрут минаваше през Арабско море. Това съобщи китайската информационна агенция Синхуа, потвърдено от самите хуси. Техният военен говорител Яхя Сареа заяви:
Военноморските сили на (Хути) проведоха високоточна военна операция срещу израелския кораб MSC SARAH V в Арабско море, като ударът беше точен и директен. Според Сареа, за поразяване на целта е използвана „нова балистична ракета“. За да го докаже, йеменският телевизионен канал Al-Masirah показа видео, показващо изстрелването на новата ракета.
Повечето западни експерти са съгласни, че става дума за руски хиперзвукови „Кинжали“, преработени и адаптирани към възможностите на хусите. След отказа на Запада да преговаря при условията на Путин, Русия ескалира конфликта в Червено море, смятат те.
Не може да се изключи, че хусите са изстреляли иранска ракета Fateh-2. Но за Запада е изгодно да представи въпроса по такъв начин, че това е „Кинжал“ - такава маневра позволява да се обвинява Москва в доставка на оръжие на терористите.

Както и да е, едно е ясно: хусите се сдобиха със страхотно оръжие, с помощта на което стана възможно да се унищожават корабите на НАТО. И това извежда въоръжения конфликт на съвсем друго ниво.
Дали това няма да доведе до възторга на сунитската половина на мюсюлманския свят и присъединяването й (пряко или косвено) към шиитите? Същият шиитско-сунитски синтез, който е на ход. Като цяло, сега има твърде много залози за ракетна атака от шиитски подставени сили срещу кораби на ВМС на САЩ. И хиперзвукът се появи тук с причина,
В Близкия изток всичко тепърва започва...
Американската армия приближава своите сили към Израел и Ливан. Това се прави, за да се „евакуират гражданите в случай на ескалация на конфликта“, твърди американският канал NBC, позовавайки се на свои източници. Гръмките изявления, идващи от Израел относно войната с Ливан, могат да преминат в практическа фаза. От Вашингтон вече се появи информация, че операцията на Израел срещу ливанската Хизбула ще започне с сухопътна офанзива.
Външното министерство на Тел Авив заяви, че Израел няма да позволи на Хизбула да продължи атаките си, скоро ще вземе необходимите решения и се надява на международна подкрепа. Външният министър на страната Израел Кац по-рано заплаши с унищожаването на Хизбула и сериозни щети на Ливан в случай на пълномащабна война. На свой ред генералният секретар на Хизбула Хасан Насрула каза в сряда, че движението може да нахлуе в Северен Израел, ако конфронтацията се засили допълнително.
В същото време Франция ще подкрепи ливанската армия, ако Бейрут реши да разположи войските на страната на границата с Израел като част от своя мисия за сигурност. За това пише Breaking Defense с позоваване на анонимен френски служител. На свой ред САЩ обещават подкрепата си на Израел.
Войната се разгаря и в Близкия изток - Израел е на път да се сблъска директно с Ливан. Време беше Русия да започне да доставя сериозни оръжия на Хизбула и Хусите.
Това не е фантазия, не е интерпретация на изявленията на някакви бесни популисти. Това е напълно официална позиция, която беше заета от президента на САЩ и следователно главния покровител на Израел Джо Байдън от самото начало на войната. Още през октомври 2023 г. Байдън заяви (и тази позиция не се е променила и няма да се промени), че Съединените щати, заедно със своите съюзници, се борят с „оста на злото“, а тази ос включва Русия, Иран, Китай, Северна Корея , както и мюсюлмански организации, които се противопоставят на Израел, като Хамас и Хизбула, както и йеменските хуси. През последните месеци в западната преса многократно се появиха обвинения срещу Русия - уж руснаците са доставяли и продължават да доставят на Хамас пари, оръжия и „разузнавателна информация“. Няма смисъл да опровергаваме тези съобщения, защото това е просто част от информационната война. Ако САЩ са решили, че войната в Близкия изток е вторият фронт на войната срещу Русия, значи е така.
Между другото... британските шпиони казват:

Британската компания Kpler скромно се нарича, или основен източник на информация за световната търговия, или най-голямата служба за търговско разузнаване на планетата. И като цяло имат основания за подобно твърдение. По този начин служителите на организацията прилежно регистрират в своята база данни всички търговски кораби, имащи транспондери. След това техните данни се анализират внимателно от повече от 500 експерти от различни страни. Така Kpler знае точно коя държава се крие под флага на, да речем, Маршаловите острови, или Гърция и кой, какво, колко и къде го транспортира.
И тази служба стигна до заключението, че Русия спечели най-много от действията на хусите в Червено море и Аденския залив. Суецкият канал е 92% превзет от руските танкери. Лъвският пай от петрола, транспортиран през него, е руски - се казва в доклада на Kpler.
Сегашната ситуация, когато хусите не докосват руските и китайските контейнеровози, разбира се, не се харесва на западните страни. Междувременно хусите постигнаха голям успех - на практика прекъснаха западния корабен трафик през Суецкия канал. И сега цялата кавалкада от западни ракетни фрегати не може да направи нищо по въпроса.
Заслужава да се отбележи, че Ансар Аллах със завидна редовност организира представянето на следващатаси противокорабна новост. И така, преди две седмици те демонстрираха крилата противокорабна ракета (явно иранско производство), а малко по-рано - нов безпилотен морски дрон.

Светослав Атаджанов

8 Коментара

Чичо

1 month before

Хути са бе, Атаджанов, не са ХУСИ!!!

Коментирай

Жоро

1 month before

Бой по чифутската сган

Коментирай

Стела

1 month before

Гледах един сирийски коментатор, каза, че звука е между 'с' и 'т'. Така че, в превод може и хути и хуси.

Коментирай

Скоро по

1 month before

На ФАЩисанити главите.ДОЛНА НЕОФАШИСТКА ТВАР,ЛЪЖЦИ И УБИЙЦИ ТОВА СА ЕС И САЩ! БЪРЗО ЗАБРАВИХТЕ КОВИД ВЪЛНИТЕ И МАНИПУЛАЦИИТЕ С НЕГО,НЕ СЕ БОЙТЕ ТЕПЪРВА НИ ПРЕДСТОИ НАЙ-ГАДНОТО ОТ ЗАПАД ДИГИТАЛНАТА ОБЩА ВАЛУТА ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ И СЛЕДЕНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО!!!!

Коментирай

Скоро по

1 month before

На ФАЩисанити главите.ДОЛНА НЕОФАШИСТКА ТВАР,ЛЪЖЦИ И УБИЙЦИ ТОВА СА ЕС И САЩ! БЪРЗО ЗАБРАВИХТЕ КОВИД ВЪЛНИТЕ И МАНИПУЛАЦИИТЕ С НЕГО,НЕ СЕ БОЙТЕ ТЕПЪРВА НИ ПРЕДСТОИ НАЙ-ГАДНОТО ОТ ЗАПАД ДИГИТАЛНАТА ОБЩА ВАЛУТА ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ И СЛЕДЕНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО!!!!

Коментирай

Kresi

1 month before

Това някакъв виц ли е да хвалебствени ислямските тар....ки.Я вижте какви са малкото приятели на путин за да си мислите че ще победят останалия свят и ще настане рай.Тоя номер с хибер бупер мупер ракети се изтъркан бе .Сащ са изработили ракети наистина ултразвукови на друг принцип

Коментирай

Kresi

1 month before

Триете яко бе кавали от блиц което не ви харесва

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.